Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

FOTO Općina Topusko obilježila svoj Dan i blagdan svoga zaštitnika, svetoga Vida

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Topusko je u ponedjeljak, 19. lipnja 2023. godine proslavilo Dan općine i blagdan svoga zaštitnika, svetoga Vida.

Svim stanovnicama i stanovnicima Dan općine Topusko čestitao je, u ime župana Ivana Celjaka, zamjenik župana Mihael Jurić. Istaknuo je tom prilikom kako Sisačko-moslavačka županija provodi značajne projekte na području općine Topusko.

„Obnovili smo zgradu Petrove gore, a aktivni smo i na obnovi zgrade Kinematografa i Vile Zelengaj. Dobrom suradnjom s Općinom Topusko radimo na kvalitetnom projektu „Topusko – pametni termalni grad“ koji će značajno promijeniti Topusko i cijelu županiju. Općina Topusko je već sada jedan od pionira grijanja javnih ustanova s geotermalnom vodom. Mnogi u Hrvatskoj danas pokušavaju ići tim smjerom, ali mi ovdje u Topuskom to već imamo i želimo taj sustav kojeg već imamo nadograditi gdje bi proširili kapacitete za grijanje prema našim stanovnicima, ali i za sve javne zgrade“, istaknuo je Jurić.

Načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić osvrnuo se na sve projekte koji se realiziraju, ali i na one koji se planiraju u narednom razdoblju na području općine Topusko te je zahvalio svima koji ističu podršku razvoju općine Topusko.

Među brojnim uzvanicima, nazočnima su se, između ostalih, obratili Magdalena Komes, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, koja je čestitala načelniku Općine na svim realiziranim projektima.

Tomo Medved, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja istaknuo je snažnu potporu Vlade RH koja će, kako je rekao ministar Medeved, kroz sve svoje resore podupirati daljnju revitalizaciju Topuskog i cijele Sisačko-moslavačke županije.

Više vijesti

Kutina

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Sanja Feltrin i andragoška voditeljica Sanja Friščić su prošlog tjedna sudjelovale na radionici “Vaučeri za obrazovanje” u organizaciji HGK –...

SMŽ

Nastavkom izvrsne suradnje prijateljske Splitsko-dalmatinske županije i Sisačko-moslavačke županije i ove godine, treći put zaredom, svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke...

SMŽ

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, u prostoru Zavoda za hitnu medicinu SMŽ predstavljene su aktivnosti Zavoda....

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.