Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Dan otvorenih vrata EU projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“

Moslavina d.o.o. kao korisnik bespovratnih sredstava Europske unije provodi veliki projekt izgradnje i obnove javne infrastrukture na području aglomeracije Kutina i uključila se 30. lipnja 2023. u nacionalno događanje „Dani otvorenih vrata EU projekata“ organiziranjem Dana otvorenih vrata EU sufinanciranog projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“.

Nacionalno događanje inicirano je i koordinirano od strane Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije i organizirana se u Hrvatskoj od 2018. godine. Na otvorenju Dana otvorenih vrata u Kutini govorili su direktor Moslavina d.o.o. Mijo Šepak te predstavnici Mjesnih odbora Grada Kutine iz naselja s područja izvođenja radova. Na prigodnom info pultu građanima su se dijelili informativni i promotivni materijali Projekta, a jedan dio građana iskoristio je priliku i podnio zahtjev za priključenjem kućanstva na novoizgrađenu javnu vodnokomunalnu infrastrukturu po povlaštenoj, sufinanciranoj cijeni.

„Cijena priključka je između 40 i 50 EUR i uključuje vodomjerno okno, priključak sa šahtom i svim elementima za priključak. To je vrlo povoljna cijena jer se većim dijelom sufinancira iz Projekta i EU sredstava. Komercijalna vrijednost priključka je između 650 i 950 EUR-a, a dosada je ugovoreno 80% od ukupnog broja planiranih priključaka“ – izjavio je tom prigodom direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak.

Ukupna vrijednost Projekta je, bez PDV-a, 51.859,011,87 EUR, dok bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda iznose 34.901.756,26 EUR. Preostali dio je sufinanciran od domaćeg javnog sektora: Hrvatskih voda, Moslavina d.o.o. i Grada Kutine.

Prema zadnjim dostupnim podacima od 31. svibnja 2023., završeno je 89% ukupno planiranih radova, od čega 94% vodovodne i 82% kanalizacijske javne vodnokomunalne infrastrukture, izjavio je na događanju direktor Šepak.

Završetak izgradnje ili rekonstrukcije mreže javne vodnokomunalne inforastrukture planiran je do kraja godine. Osim ovih radova, kroz projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ izgrađuju se i novi bunari u Osekovu te novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda III. stupanja i uređaj za solarno sušenje mulja.

Više vijesti

Kutina

Učenicima s teškoćama integriranim u redovna razredna odjeljenja u osnovnim školama podršku pružaju pomoćnici u nastavi. U skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i idejom...

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.