Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

[FOTO] Sisačko – moslavačka županija uređuje ambulantu u Kratečkom

Sisačko-moslavačka županija u sisačkoj Donjoj Posavini u ovom trenutku provodi značajne projekte kakvi se nisu provodili posljednjih 30 godina, a koji su usmjereni na osiguravanje zdravstvene zaštite, posebno starijeg dijela stanovništva te na bolju prometnu povezanost i razvoj poljoprivrede i turizma.

Jedan od takvih projekata je i uređenje ambulante u Kratečkom, a radove ukupne vrijednosti oko 215 tisuća eura obišao je župan Ivan Celjak.

„Važna nam je dostupna zdravstvena zaštita posebno starijeg dijela stanovništva Donje Posavine, zato i uređujemo ambulantu Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Kratečkom. Završen je krov, u tijeku su radovi unutarnjeg uređenja, saniraju se podovi, stropovi, zidovi, sanitarni čvorovi, mijenja se unutarnja stolarija, a uredit ćemo fasadu i vanjski okoliš. Ugrađuju se nove elektro i vodovodne instalacije, staru rasvjetu zamijenit ćemo s LED rasvjetom“, naglasio je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija ulaže značajna sredstva u županijski zdravstveni sustav.

„Sredstvima Fonda solidarnosti i sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti obnavljamo naše objekte, a vlastitim sredstvima dodajemo novu vrijednost neodržavanim objektima te pripremamo dokumentaciju za energetsku obnovu našeg zdravstvenog sustava“, dodao je župan.

Obilasku radova u Kratečkom pridružili su se i mještani toga kraja. Rahela Grgić, rodom iz Vinkovaca, prije pet godina se doselila u Kratečko gdje je preselila i svoj OPG na kojem se bavi pčelarstvom i proizvodnjom meda.

„Ova inicijativa Sisačko-moslavačke županije nam puno znači, jer ćemo uređenjem ambulante dobiti i dodatni prostor za još neke aktivnosti što je jako važno pogotovo za mlade obitelji koje ovdje žive“, rekla je Rahela Grgić.

MODERNIZACIJA PROMETNICE U SVINJIČKOM, OBNOVA KURIJE OBERHOFER-HANGI U ČIGOČU I KULTURNO – POVIJESNOG CENTRA U KRATEČKOM

Sisačko-moslavačka županija na području Donje Posavine, na samom ulasku u Park prirode Lonjsko polje, provodi još nekoliko projekata.

„U izgradnji je cesta od Brezovice do Svinjičkog. To je najbrži put do prvog europskog sela roda Čigoč. Ta cesta je osobito važna za stanovnike sisačke Donje Posavine, za razvoj poljoprivrede i turizma u našem biseru Parku prirode Lonjsko polje.

U Čigoču obnavljamo i uređujemo kuriju Oberhofer-Hangi koja će biti reprezentativan ulaz u PP Lonjsko polje sa sisačke strane. U uređenom objektu osigurat ćemo i smještajni kapacitet. U blizini ambulante u Kratečkom nalazi se zgrada Kulturno-povijesnog centra SMŽ koju također uređujemo. U njoj ćemo izložiti predmete značajne za povijest, kulturu i tradiciju Sisačko-moslavačke županije, Donje Posavine i Lonjskog Polja u cilju očuvanja materijalne i nematerijalne baštine koja će biti dostupna i turistima“, zaključio je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija ravnomjerno razvija sve gradove i općine pa tako i sisačku Donju Posavinu, a ovim projektima osigurava pretpostavke za daljnji razvoj poljoprivrede, turizma, zdravstva i kulture.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.