Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

[FOTO] Svečano otvorena obnovljena ambulanta u Jabukovcu

Županija je obnovila zdravstvenu ambulantu u Jabukovcu nedaleko od Petrinje koju je u ponedjeljak, 31. srpnja 2023. godine svečano otvorio župan Ivan Celjak. Zgrada ambulante, stara više od 60 godina, teško je oštećena u potresu, a u njenu obnovu Sisačko-moslavačka županija uložila je oko 390 tisuća eura.

Župan Celjak istaknuo je kako je ambulanta u Jabukovcu jedan od sedamdesetak objekata koje u ovom trenutku obnavlja Sisačko-moslavačka županija.

Raduju nas ovakvi projekti, jer sve ovo što radimo, radimo upravo zbog vas. Mi smo svi ovdje u prolazu na našim dužnostima i nastojimo to vrijeme iskoristiti što bolje da unaprijedimo kvalitetu života u svakom dijelu naše županije pa tako i ovdje u Jabukovcu“, istaknuo je u svom obraćanju župan Ivan Celjak.

Ambulanta u Jabukovcu ima više od 400 pacijenata, a obnova ove ambulante puno će značiti tamošnjem stanovništvu, uglavnom starije životne dobi. Cjelovitom obnovom zadržan je postojeći oblik građevine, zgrada je ojačana, a novim pregradnim zidovima osigurana je bolja funkcionalnost objekta.

OBNAVLJAJU SE I OSTALE AMBULANTE NA PODRUČJU SMŽ

Župan Celjak tom je prilikom podsjetio na ostale značajne projekte u području zdravstva u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije.

Završili smo ambulante u Jabukovcu, Žažini i Galdovu, uređujemo ambulante u Kratečkom, Capragu, Sunji, Dvoru, pokrenuli smo proces uređenja ambulante u Topolovcu, pripremamo dokumentaciju za sve one ambulante u okviru Doma zdravlja SMŽ koje nisu oštećene u potresu, a koje ćemo u naredno vrijeme obnoviti i modernizirati. U Petrinji se nalaze dvije zgrade Opće bolnice dr. Ivo Pedišić koje također obnavljamo, a upravo u tom krugu oko zgrada bolnice u Petrinji uredili smo zgradu Nature SMŽ, malo niže radimo kuće koje će koristiti naši sugrađani koji su u potresu ostali bez svojih domova, a nakon obnove njihovih kuća tih 57 kuća koje radimo na području Petrinje ulaze u sastav domova umirovljenika. Glina, Sisak i Petrinja, a kasnije Popovača i Kutina, imat će najmodernija umirovljenička naselja u Hrvatskoj“, naglasio je župan.

NOVA KVALITETA I NOVA VRIJEDNOST OBJEKATA U SUSTAVU ZDRAVSTVA

Važno je istaknuti kako svi objekti koje obnavlja Sisačko-moslavačka županija dobivaju novu vrijednost kroz nove sadržaje i najmoderniju opremu.

Ono što stalno naglašavamo je da ne vraćamo objekte u stanje kakvo je bilo prije potresa, nego ih nadograđujemo, dodajemo novu kvalitetu i novu vrijednost  i infrastrukturno, ali i sadržajno, a tu mislim na opremu. U županijskom zdravstvenom sustavu imat ćemo potpuno nove zgrade. Gradimo novu zgradu Doma zdravlja u Petrinji, obnavljamo matičnu zgradu Doma zdravlja u Sisku, u završnoj fazi je obnova Doma zdravlja u Glini. Također obnavljamo zgradu Jodnog lječilišta u Sisku koju ćemo nadograditi i imat ćemo tri unutarnja bazena što je važno za fizikalnu medicinu. Na području Petrinje uređujemo i zgradu poznatu po nazivu Voćarsko-vinogradarska škola gdje uređujemo prostor za fizikalnu medicinu i prostor za grupnu hidroterapiju“, zaključio je župan Celjak.

Podsjetimo kako je Sisačko-moslavačka županija nabavila najnoviju i najmoderniju opremu za županijski zdravstveni sustav u vrijednosti čak 7,8 milijuna eura financirana sredstvima Fonda solidarnosti EU čime će razina zdravstvene skrbi za stanovnike naše županije biti podignuta na najvišu razinu.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.