Pravo natjecanja imaju sve ekipe koje se prijave organizatoru do 20.7.2023. u Turističkoj zajednici, Josipa Nemeca 15 uz kotizaciju u iznosu od 30 eura.
PROPOZICIJE NATJECANJA U KUHANJU FIŠ PAPRIKAŠA
Organizator osigurava:
ribu (3 kg / šaran, som, štuka), drva
propozicije natjecanja i organizaciju suđenja, dvije majice za kuhara i pomoćnog kuhara, nagrade
Natjecatelji sami osiguravaju:
kotlić za kuhanje zapremine najmanje 10 litara, potreban pribor za rad i kuhanje, radni stol, mirodije i začinsko bilje
FIŠ PAPRIKAŠ priprema se prema recepturi: 3 kg riječne ribe (šaran, som, štuka), crveni luk, ljuti feferoni, rajčica, sitna slatka i ljuta paprika – kuha se na otvorenoj vatri koja se loži drvima. Prije početka natjecanja, natjecatelji izvlače brojeve u dvije zatvorene koverte s istim brojem (jedna ostaje natjecatelju, a druga se dostavlja uz zdjelicu na ocjenjivanje).
OCJENJIVAČKI SUD ocjenjuje od 0 do 10 bodova: boju, gustoću, cjelovitost ribe i okus. Na ocjenu cjelovitosti ribe, svaki natjecatelj mora dostaviti treću potkovu gledano od glave ribe i to isključivo šarana, a u slučaju da se ne ispuni ovaj uvjet u kategoriji cjelovitosti ribe bodovat će se sa 0 bodova.
INFORMACIJE: 044 815-431 (TZG Petrinje)
PROGRAM NATJECANJA U KUHANJU FIŠ PAPRIKAŠA
16.30 do 17.00 h – izvlačenje startnih brojeva
17.00 do 19.00 h – natjecanje u kuhanju fiš paprikaša
19.00 do 19.30 h – uzimanje uzoraka
19.30 do 20.00 h – ocjenjivanje
20.00 h – proglašenje pobjednika i dodjela nagrada
20.15 h – podjela besplatnog fiš paprikaša
21.00 h – Koncert Luka Nižetić