Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

[FOTO] Suradnja Općine Donji Kukuruzari i Sisačko – moslavačke županije

Župan Ivan Celjak je nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća, koja je u prostoru općinske uprave održana u povodu Dana općine Donji Kukuruzari.

Načelnica Općine, Lucija Matković i predsjednik Općinskog vijeća Stipo Šapina dočekali su i ostale ugledne goste. Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića bila je saborska zastupnica, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića bio je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, a izaslanik potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda državni tajnik Darko Nekić.

Načelnica Matković je u svom obraćanju naglasila brojne projekte koje je Općina ostvarila u proteklom mandatu, ponajprije zahvaljujući dobroj suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i Vladom Republike Hrvatske.

Među ostalim je naglasila kako su sve ceste na području Općine rekonstruirane, a posebno je vrijednim istaknula projekt Sisačko-moslavačke županije, cjelovitu obnovu Osnovne škole Katarina Zrinska Mečenčani.

Donji Kukuruzari će na kraju ovog projekta dobiti zapravo posve novu, suvremeno opremljenu školu, pa djeca iz Donjih Kukuruzara neće više morati putovati u škole Hrvatske Kostajnice, u kojima se sad odvija nastava.

Župan Ivan Celjak je u Donjim Kukuruzarima rekao kako i s ovom općinom Županija ima izvrsnu suradnju:

„Tu suradnju nastavljamo, naravno i dalje. Već planiramo i dogovaramo što ćemo u budućnosti raditi. Obnova škole je jako važna za naše učenike i učenice. Za koji tjedan će ona biti završena i svi će učenici nastaviti obrazovanje u svome mjestu.“

Župan je spomenuo i sportsko igralište, koje je uredila Općina i rekao da se SMŽ nadovezuje na taj projekt. Županija će dodatno urediti igralište, opremiti ga, proširiti, da dobijemo i košarkaško igralište, ograditi ga, a i izgraditi svlačionicu.

Župan je iskoristio ovu prigodu da izvijesti nazočne kako je Sisačko-moslavačka županija dobro iskoristila sredstva Fonda solidarnosti. Županija je naime, zajedno sa Županijskom upravom za ceste, potrošila 86,3 milijuna € u proteklih godinu dana za izgradnju objekata u svojoj nadležnosti ili izgradnju objekata koji su potpuno uništeni u potresu (70 milijuna €).

ŽUC je u svrhe obnove cesta potrošio 16,3 milijuna €. Riječ je o ukupno 86 km cesta, šest klizišta i šest mostova. Županija ima jednak odnos i iste rezultate u području zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja, rekao je župan.

Podsjetio je i na dobre rezultate u cestovnoj (autocesta Zagreb-Sisak) i željezničkoj infrastrukturi, na nedavno promoviran prvi elektromotorni vlak koji povezuje Zagreb, Sisak i Novsku, dakle cijelo područje SMŽ. Zaključio je svoje obraćanje čestitkom načelnici i svim njenim suradnicima na dobrim projektima koje provode:

„Naravno, općina Donji Kukuruzari, kao i sve druge općine i gradovi u Županiji, mogu računati na nas, na našu pomoć, u okviru naših mogućnosti.“

Više vijesti

Kutina

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Sanja Feltrin i andragoška voditeljica Sanja Friščić su prošlog tjedna sudjelovale na radionici “Vaučeri za obrazovanje” u organizaciji HGK –...

SMŽ

Nastavkom izvrsne suradnje prijateljske Splitsko-dalmatinske županije i Sisačko-moslavačke županije i ove godine, treći put zaredom, svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke...

SMŽ

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, u prostoru Zavoda za hitnu medicinu SMŽ predstavljene su aktivnosti Zavoda....

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.