Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

BANOVINA GASTRO FEST uz besplatnu degustaciju hrvatskih autohtonih jela i besplatno kupanje u Topuskom!

U sklopu ljetne manifestacije Turističke zajednice Općine Topusko, „Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom“, u subotu, 2. rujna s početkom u 12:00 sati počinje Banovina Gastro Fest u kojem će obrtnici iz svih krajeva Lijepe naše prezentirati svoja umijeća i proizvode. Kuhat će se hrvatska autohtona jela te će ih posjetitelji moći besplatno degustirati.

Sam program počinje već ujutro u 09:00 sati biciklijadom „Putevima bana Josipa Jelačića“ gdje će biciklisti „RBU Cikloni“ odvoziti rutu od Topuskog do Gline prolazeći mjestima i znamenitostima koje je i sam ban Jelačić pohodio, a neka od njih nose i njegovo ime.

Zatim slijedi program za djecu od 10:00 sati, dječja predstava Teatra Mjesec – „Mjesečev san“ & likovna kolonija gdje će djeca izrađivati autentične suvenire od kojih će biti postavljena mala izložba. Kuhanje kreće od 12:00 sati kada će biti i Okrugli stol s temom „Obrtništvo u Hrvatskoj i na Banovini u okolnostima nakon pandemije i potresa“.

U 14:00 sati predviđeno je svečano otvorenje s nastupom mažoretkinja „Glinske banice“ i počasnim govorima visokih uzvanika. Od 15:00 sati počinje besplatna podjela obroka koji će se dijeliti svim posjetiteljima. Cijelo ovo vrijeme u pozadini će se odvijati i Sajam autohtonih proizvoda našeg podneblja i keramike s više od 20 izlagača. U programu je predviđeno i humanitarno šišanje djece za niže razrede OŠ koje će pružati Ceh frizera Petrinje, Gline i Topuskog.

Ugodno druženje zaokružit će tamburaški sastav „Složna braća“ u sklopu kojeg će se dijeliti svečane diplome i zahvalnice svim sudionicima ovog Gastro eventa.

Za sve posjetitelje ulaz i korištenje bazena je besplatno.

“Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i razmaze svoja nepca tradicionalnom kuhinjom iz cijele Hrvatske. Veselimo se Vašem dolasku”, poziva TZ općine Topusko.

Više vijesti

SMŽ

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je nazočio svečanosti kojom je u restoranu Lječilišta Topusko obilježen Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije. Prije početka obilježbe župan je sa...

Iz policijske bilježnice

Jučer, 30. studenog oko 14.30 sati, u Dugoj ulici u Petrinji, 50-godišnji radnik je na gradilištu hodajući po nedovršenom protupožarnom stepeništu propao i pao...

SMŽ

U Osječkom Gospodarskom centru 30. studenoga dodijeljeno je više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH...

KULTURA

Izložba slika „Otkrivenje božanskog u prirodi“ slikarice Andree Belić otvorila je svoja vrata u četvrtak, 30. studenoga u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.