Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

BANOVINA GASTRO FEST uz besplatnu degustaciju hrvatskih autohtonih jela i besplatno kupanje u Topuskom!

U sklopu ljetne manifestacije Turističke zajednice Općine Topusko, „Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom“, u subotu, 2. rujna s početkom u 12:00 sati počinje Banovina Gastro Fest u kojem će obrtnici iz svih krajeva Lijepe naše prezentirati svoja umijeća i proizvode. Kuhat će se hrvatska autohtona jela te će ih posjetitelji moći besplatno degustirati.

Sam program počinje već ujutro u 09:00 sati biciklijadom „Putevima bana Josipa Jelačića“ gdje će biciklisti „RBU Cikloni“ odvoziti rutu od Topuskog do Gline prolazeći mjestima i znamenitostima koje je i sam ban Jelačić pohodio, a neka od njih nose i njegovo ime.

Zatim slijedi program za djecu od 10:00 sati, dječja predstava Teatra Mjesec – „Mjesečev san“ & likovna kolonija gdje će djeca izrađivati autentične suvenire od kojih će biti postavljena mala izložba. Kuhanje kreće od 12:00 sati kada će biti i Okrugli stol s temom „Obrtništvo u Hrvatskoj i na Banovini u okolnostima nakon pandemije i potresa“.

U 14:00 sati predviđeno je svečano otvorenje s nastupom mažoretkinja „Glinske banice“ i počasnim govorima visokih uzvanika. Od 15:00 sati počinje besplatna podjela obroka koji će se dijeliti svim posjetiteljima. Cijelo ovo vrijeme u pozadini će se odvijati i Sajam autohtonih proizvoda našeg podneblja i keramike s više od 20 izlagača. U programu je predviđeno i humanitarno šišanje djece za niže razrede OŠ koje će pružati Ceh frizera Petrinje, Gline i Topuskog.

Ugodno druženje zaokružit će tamburaški sastav „Složna braća“ u sklopu kojeg će se dijeliti svečane diplome i zahvalnice svim sudionicima ovog Gastro eventa.

Za sve posjetitelje ulaz i korištenje bazena je besplatno.

“Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i razmaze svoja nepca tradicionalnom kuhinjom iz cijele Hrvatske. Veselimo se Vašem dolasku”, poziva TZ općine Topusko.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.