Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

FOTO | Krštenje petog djeteta obitelji Gulija

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 20. kolovoza u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Voloderu misno slavlje tijekom kojeg je krstio Vinka, peto dijete u obitelji Tomislava i Renate Gulija. Koncelebrirali su domaći župnik Marijan Štingl, p. Mariano Passerini i fra Darko Grmača.

U homiliji biskup je rekao kako nas današnja Riječ Božja, osim što nam hrani dušu i čini Kristovim učenicima, poučava kako je spasenje Božje namijenjeno svima.

„U prvom čitanju govori se u  Knjizi proroka Izaije kako će Bog svoju pravednost obznaniti svima. Dovest će na svoju svetu goru i one koji nisu iz njegova naroda te će se dom njegov zvati, dom molitve za sve narode. Neka te slave narodi, Bože, svi narodi neka te slave, pjevali smo pak u psalmu. Danas 2000 godina nakon Kristova dolaska doista je tako. U svakom narodu postoji barem jedna mala jezgra i zajednica onih koji vjeruju u njega. Nisu to samo Židovi koji su prvi bili pozvani, Bog im je govorio i darovao im proroke, ali u konačnici oni Mesiju, kada je stigao, nisu prihvatili. Zato je Bog svoju poruku uputio svima nama. I naš narod uskoro će proslaviti 14 stoljeća svog kršćanstva, toga da smo Kristovi. To se ne bi moglo dogoditi da apostoli nisu otišli propovijedati cijelome svijetu“, ustvrdio je biskup.

U nastavku čestitavši roditeljima i obitelji novokrštenika biskup je poručio i kako je ovo krštenje jedna velika poruka i propovijed za ovu župu i za sve vjernike, a koja govori da trebamo biti zahvalni za svaki dar života i za svako novorođeno dijete Božje.

„Dok se drugi žale da je sve teško i da je kriza, vi ljudi vjere prihvaćate djecu s povjerenjem da će se Bog pobrinuti za sve. Doista, neka to bude pouka za sve obitelji koji mogu imati djece, da se ne boje. Djeca jesu velika radost za svaku obitelji, ali i žrtva na koju mnogi danas nisu spremni. Treba ih odgajati i usmjeriti na pravi put tako da budu vrijedni članovi našeg društva i Crkve te da budu spremni kršćanski živjeti. To je odgovorna zadaća, ali je možda i najljepša na ovom svijetu, djecu odgajati da budu djeca Božja. To se omogućuje tako da po ovom svetom sakramentu Krštenja dijete započne taj božanski život“, poručio je upozorivši na demografsku katastrofu koja nam prijeti zato što naše društvo ne prihvaća djecu kao da ne volimo život.

Biskup je i pozvao okupljene na molitvu za ovo dijete, njegovu obitelj, ali i na molitvu za sve obitelji da bude više djece, a time i budućnosti našeg naroda.

Na kraju mise obitelji je čestitao i župnik Štingl, a biskup je uručio prigodne darove Biskupije. (SV)

Više vijesti

KULTURA

Izložba slika „Otkrivenje božanskog u prirodi“ slikarice Andree Belić otvorila je svoja vrata u četvrtak, 30. studenoga u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u...

Popovača

U ponedjeljak, 27. studenog 2023. godine, Neuropsihijatrijsku bolnicu “dr. Ivan Barbot Popovača” posjetio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak sa suradnicima. Obišao je Polikliničke...

Popovača

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na svom području čija ukupna mirovina, uključujući i inozemnu mirovinu, ne prelazi iznos od 360 eura mjesečno te...

Popovača

Ove nedjelje, 3. prosinca 2023. godine, provest će se Mjesni izbori za područje Grada Popovače. Više o tome, gradonačelnik Josip Mišković Mišković naglašava kako...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.