Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

FOTO | Ljetni gaming kamp za djecu u Novskoj

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA i Poduzetnički inkubator PISMO, uz podršku mnogih, drugu godinu za redom organizira ljetni gaming kamp za djecu u Novskoj. Ovo je jedinstveni ljetni kamp u vodećem gradu hrvatske gaming industrije u kojem će učenici, uz nezaboravnu zabavu, avanture u prirodi i mnoge druge aktivnosti, kroz sedam dana boravka u kampu upoznati svijet videoigara, vrhunsku tehnologiju inkubatora PISMO te naučiti izraditi vlastitu videoigru.

Polaznici su učenici viših razreda hrvatskih osnovnih škola, a boravak je organiziran u županijskom učeničkom domu srednje škole kao i prehrana. Kamp radi na dvije razine znanja, osnovnom i naprednom za one koji su ga već pohađali, a dostupna je nastava i na engleskom jeziku. Nastava se provodi u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za djecu.                                       

Ove godine kamp primio gotovo 100-tinjak djece

Nakon što je u srpnju prvih 50 polaznika završilo svoje obrazovanje u ljetnom gaming kampu u Novskoj te dobilo diplomu, u kolovozu je gaming avanturom startalo još 27 novih polaznika, a pridružilo im se i 20 učenica i učenika iz Splitsko-dalmatinske županije.

U ljetnom gaming kampu boravit će i 20-tak djece iz Splitsko-dalmatinske županije

Kako bi se nastavila prekrasna suradnja Sisačko-moslavačke županije i Splitsko-dalmatinske županiji, putem koje se već drugu godinu osigurava besplatno ljetovanje za sve učenice i učenike 4. razreda s područja naše županije, ove godine ljetni gaming kamp u  Novskoj besplatno će ugostiti djecu iz prijateljske županije.

Njih također očekuje bogat sadržaj od kreiranja igrica do rada na najmodernijim tehnologijama koje postoje u svijetu gaminga. Razgledat će znamenitosti i prirodna bogatstva županije. Bez mobitela i računala programirat će prirodu u izviđačkom kampu DUPIN, promatrati zvijezde iz gradskog parka i ići na cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje. Ono što je najvažnije steći će nove prijatelje, odlično se zabaviti i ponijeti nezaboravne uspomene.

„Došao sam iz Splita gdje pohađam Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u kojem imamo program matematike i informatike. Na raznim natjecanjima postigao sam dobre rezultate te u ovom kampu očekujem da ću naučiti nešto novo. Želim naučiti izrađivati igrice jer ih volim od malih nogu, a možda postanem i dizajner videoigara. Upoznat sam s bogatim programom kojeg su nam pripremili naši domaćini i radujem se što nećemo stalno biti u zatvorenom prostoru već ćemo razgledati novljansko područje, Park prirode Lonjsko polje i dobro se zabaviti“, rekao nam je Ante dolaskom u inkubator PISMO.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.