Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

FOTO | Ministar Bačić u obilasku gradilišta na području Petrinje

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima posjetio je danas Petrinju gdje se sastao s gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes, a sastanku je prisustvovao i zamjenik župana Mihael Jurić. Razgovaralo se obnovi obiteljskih kuća te obnovi zgrada koje su pojedinačno zaštićeno dobro u središtu Petrinje.

Obišli su i radove na izgradnji zamjenske kuće obitelji Marinović u Strašniku, a Željka Marinović izrazila je zadovoljstvo izgradnjom nove kuće.

Jako smo zadovoljni i sretni što smo konačno dobili kuću, jako mi se sviđa kuća, imamo već velik dio namještaja, još nam nešto malo nedostaje, ali nabavit ćemo i to. Važno je da je kuća tu“, ističe umirovljenica Željka Marinović.

Ministar Bačić sa suradnicima posjetio je i gradilište u Petrinji na kojem se gradi 8 zgrada sa 128 stanova čija se izgradnja financira iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije te se osvrnuo na stanje u kontejnerskim naseljima.

60 posto svih kontejnera u naseljima su iseljena i preostalo nam je oko stotinjak kontejnera koje bi trebali uskoro iseliti, a dio sugrađana iz kontejnerskih naselja bit će useljen i u ove stanove u Petrinji. Na mjesta kontejnerskih naselja jednim ćemo dijelom postaviti visokoenergetske montažne kućice što će biti prikladniji smještaj za naše sugrađane, a nabava za kućice je u tijeku“, rekao je Bačić.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes istaknula je kako je sinoć održana sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje na kojoj je jednoglasno usvojena odluka o prijenosu sredstava za dovršetak izgradnje I. osnovne škole Petrinja.

Jednoglasno je usvojena odluka o prijenosu sredstava za dovršetak izgradnje I. osnovne škole Petrinja koju su velikim dijelom donirali Mađari preko Mađarske ekumenske humanitarne organizacije. Vlada RH putem Ministarstva znanosti i obrazovanja doznačila je Gradu Petrinji 4 milijuna i 83 tisuće eura kako bi se nastavili radovi. Završetak radova očekujemo do kraja ove godine, a djeca će u novu školu krenuti u drugom polugodištu kako smo prvotno i najavljivali. Sisačko-moslavačka županija osigurat će opremanje škole“, rekla je gradonačelnica Komes.

Više vijesti

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

OBNOVA

Zgrada u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda 2-10 u Sisku sa oko 145 stanova najveći je objekt oštećen u petrinjskom potresu potresu, a prvi nalazi...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.