OBNOVA

FOTO | Ministar Bačić u obilasku gradilišta na području Petrinje

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima posjetio je danas Petrinju gdje se sastao s gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes, a sastanku je prisustvovao i zamjenik župana Mihael Jurić. Razgovaralo se obnovi obiteljskih kuća te obnovi zgrada koje su pojedinačno zaštićeno dobro u središtu Petrinje.

Obišli su i radove na izgradnji zamjenske kuće obitelji Marinović u Strašniku, a Željka Marinović izrazila je zadovoljstvo izgradnjom nove kuće.

Jako smo zadovoljni i sretni što smo konačno dobili kuću, jako mi se sviđa kuća, imamo već velik dio namještaja, još nam nešto malo nedostaje, ali nabavit ćemo i to. Važno je da je kuća tu“, ističe umirovljenica Željka Marinović.

Ministar Bačić sa suradnicima posjetio je i gradilište u Petrinji na kojem se gradi 8 zgrada sa 128 stanova čija se izgradnja financira iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije te se osvrnuo na stanje u kontejnerskim naseljima.

60 posto svih kontejnera u naseljima su iseljena i preostalo nam je oko stotinjak kontejnera koje bi trebali uskoro iseliti, a dio sugrađana iz kontejnerskih naselja bit će useljen i u ove stanove u Petrinji. Na mjesta kontejnerskih naselja jednim ćemo dijelom postaviti visokoenergetske montažne kućice što će biti prikladniji smještaj za naše sugrađane, a nabava za kućice je u tijeku“, rekao je Bačić.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes istaknula je kako je sinoć održana sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje na kojoj je jednoglasno usvojena odluka o prijenosu sredstava za dovršetak izgradnje I. osnovne škole Petrinja.

Jednoglasno je usvojena odluka o prijenosu sredstava za dovršetak izgradnje I. osnovne škole Petrinja koju su velikim dijelom donirali Mađari preko Mađarske ekumenske humanitarne organizacije. Vlada RH putem Ministarstva znanosti i obrazovanja doznačila je Gradu Petrinji 4 milijuna i 83 tisuće eura kako bi se nastavili radovi. Završetak radova očekujemo do kraja ove godine, a djeca će u novu školu krenuti u drugom polugodištu kako smo prvotno i najavljivali. Sisačko-moslavačka županija osigurat će opremanje škole“, rekla je gradonačelnica Komes.

Više vijesti

Petrinja

U organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače u nedjelju, 12. svibnja održana je javnozdravstvena akcija pod nazivom „Korak po korak zajedno: Zagreb – Petrinja“...

SMŽ

U Mečenčanima uz Osnovnu školu Katarina Zrinska Mečenčani koju je cjelovito obnovila Sisačko-moslavačka županija napravljeno je i vanjsko sportsko igralište prema standardima rukometnog igrališta...

Petrinja

U Petrinji je jučer potpisan Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja županijske ceste ŽC3200. Riječ je o Ulici Gromova u Petrinji, jednoj od...

Petrinja

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače i ove godine organizira javnozdravstvenu akciju „Korak po korak Zajedno: Zagreb – Petrinja“. Predsjednica Udruge Verica Mešić s prijateljima...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version