Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Najavljen bogat program manifestacije “Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom”

Turistička zajednica općine Topusko najavljuje program u sklopu ljetne manifestacije “Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom“.

20.08.2023. VEČER KLAPA – klapa Kolapjani & Lađarice

U Engleskom parku s početkom u 20:00h održat će se Večer klapa. Nastupaju muška klapa „Kolapjani“ i ženska klapa „Lađarice“.

Pozivamo sve željne ugodne glazbe da nam se pridruže u atmosferi mora i Dalmacije.

23.08.2023. – LATINO I KOKTEL VEČER – vanjski bazeni Top-Termi – 18:00h

Plesna škola Petrinia dolazi nam u goste i donosi dašak Latinske Amerike. Na kraju večeri, zajedno s plesačima mogu zaplesati svi koji to žele. I ne samo zaplesati, nego i naučiti neki novi plesni korak. Zato dođite, zaplešite u ritmu rumbe & sambe i osvježite se koktelom!

25.08. 2023. ARIJANA ČULINA i monokomedija „DISCO BABA“ – VANJSKI BAZENI Top-Termi (Jungle Đon)

Mono komedija DISCO BABA napisana je već prepoznatljivim rukopisom Arijane Čuline. Monologe kroz koje na njen komičan i iskren način progovara o starenju, muškarcima, djeci, ženama koje svim sredstvima nastoje sačuvati mladost, susjedama, samopomoći, presijeca poznatim hitovima 80-ih koji su obilježili njezinu mladost.

Riječi pjesama su na komičan način prilagođene tekstu tako da cijela predstava još više ima naglasak na satiri s kabaretskim štihom. Radi se o ženi koja je zašla već u neke godine i lamentira o svemu što joj se događalo i situaciji u kojoj se nalazi. Pravi rezime prohujalih godina raspravljajući o tome kako je danas gotovo zabranjeno ostarjeti, o muškarcima kojima opada interes za starijim ženama, djeci koji zanemaruju roditelje i sve teže postaju samostalni, općenito o modernom vremenu koje se razlikuje od onoga u kojem je odrastala, izlazila, družila se, doživjela prve ljubavi i na koje je asocira disko glazba tog vremena.

27.08.2023. – KONCERT ANA RUCNER – park Opatovina – 20:00h

Pridružite nam se na koncertu violončelistice Ane Rucner na mjestu od kulturno – povijesnog značaja, Cistercitskog portala u parku Opatovina.

Bit će to zanimljiv spoj čiste prirode i moderne koncertne izvedbe koji će donijeti jednu svježu i novu energiju.

02.09.2023. – BANOVINA GASTRO FEST – Vanjski bazeni Top-Termi

U sklopu ljetne manifestacije Turističke zajednice općine Topusko “Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom“, u subotu, 2. rujna s početkom u 12:00h počinje “Banovina Gastro Fest” u kojem će obrtnici iz svih krajeva Lijepe naše prezentirati svoja umijeća i proizvode. Kuhat će se hrvatska autohtona jela te će ih posjetitelji moći besplatno degustirati.

Sam program počinje već ujutro u 09:00h biciklijadom „Putevima bana Josipa Jelačića“ gdje će biciklisti „RBU Cikloni“ odvoziti rutu od Topuskog do Gline prolazeći mjestima i znamenitostima koje je i sam ban Jelačić pohodio, a neka od njih nose i njegovo ime.

Zatim slijedi program za djecu od 10:00h – dječja predstava Teatra Mjesec – „Mjesečev san“ & likovna kolonija gdje će djeca izrađivati autentične suvenire od kojih ćemo napraviti malu izložbu. Sam čin kuhanja kreće od 12:00h kad će biti i Okrugli stol s temom „Obrtništvo u Hrvatskoj i na Banovini u okolnostima nakon pandemije i potresa“. U 14:00h predviđeno je svečano otvorenje s nastupom mažoretkinja „Glinske banice“ i počasnim govorima visokih uzvanika.

Od 15:00h nastupa besplatna podjela obroka koji će se dijeliti svim posjetiteljima. Cijelo ovo vrijeme u pozadini će se odvijati i Sajam autohtonih proizvoda našeg podneblja i keramike s više od 20 izlagača. Imat ćemo i humanitarno šišanje djece za niže razrede osnovnih škola koje će pružati Ceh frizera Petrinje, Gline i Topuskog.

Ugodno druženje zaokružit će tamburaški sastav „Složna braća“ u sklopu kojeg će se dijeliti svečane diplome i zahvalnice svim sudionicima ovog Gastro eventa.

Za sve posjetitelje ulaz i korištenje bazena je besplatno!

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i razmaze svoja nepca tradicionalnom kuhinjom iz cijele Hrvatske. Veselimo se Vašem dolasku!, pozivaju iz TZ općine Topusko.

Više vijesti

KULTURA

„Grlo moje, daj zaori bolje”, sada već tradicionalna 4. Smotra šetanih kola, okupit će ove godine u Selima pokraj Siska, uz dva domaća društva...

VIJESTI

Od 8. do 15. svibnja u Republici Hrvatskoj obilježava se Tjedan Crvenog križa kojega će društva Hrvatskog Crvenog križa obilježiti provedbom različitih aktivnosti u...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Sisak

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 2. svibnja u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu....

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.