VIJESTI

Najavljen bogat program manifestacije “Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom”

Turistička zajednica općine Topusko najavljuje program u sklopu ljetne manifestacije “Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom“.

20.08.2023. VEČER KLAPA – klapa Kolapjani & Lađarice

U Engleskom parku s početkom u 20:00h održat će se Večer klapa. Nastupaju muška klapa „Kolapjani“ i ženska klapa „Lađarice“.

Pozivamo sve željne ugodne glazbe da nam se pridruže u atmosferi mora i Dalmacije.

23.08.2023. – LATINO I KOKTEL VEČER – vanjski bazeni Top-Termi – 18:00h

Plesna škola Petrinia dolazi nam u goste i donosi dašak Latinske Amerike. Na kraju večeri, zajedno s plesačima mogu zaplesati svi koji to žele. I ne samo zaplesati, nego i naučiti neki novi plesni korak. Zato dođite, zaplešite u ritmu rumbe & sambe i osvježite se koktelom!

25.08. 2023. ARIJANA ČULINA i monokomedija „DISCO BABA“ – VANJSKI BAZENI Top-Termi (Jungle Đon)

Mono komedija DISCO BABA napisana je već prepoznatljivim rukopisom Arijane Čuline. Monologe kroz koje na njen komičan i iskren način progovara o starenju, muškarcima, djeci, ženama koje svim sredstvima nastoje sačuvati mladost, susjedama, samopomoći, presijeca poznatim hitovima 80-ih koji su obilježili njezinu mladost.

Riječi pjesama su na komičan način prilagođene tekstu tako da cijela predstava još više ima naglasak na satiri s kabaretskim štihom. Radi se o ženi koja je zašla već u neke godine i lamentira o svemu što joj se događalo i situaciji u kojoj se nalazi. Pravi rezime prohujalih godina raspravljajući o tome kako je danas gotovo zabranjeno ostarjeti, o muškarcima kojima opada interes za starijim ženama, djeci koji zanemaruju roditelje i sve teže postaju samostalni, općenito o modernom vremenu koje se razlikuje od onoga u kojem je odrastala, izlazila, družila se, doživjela prve ljubavi i na koje je asocira disko glazba tog vremena.

27.08.2023. – KONCERT ANA RUCNER – park Opatovina – 20:00h

Pridružite nam se na koncertu violončelistice Ane Rucner na mjestu od kulturno – povijesnog značaja, Cistercitskog portala u parku Opatovina.

Bit će to zanimljiv spoj čiste prirode i moderne koncertne izvedbe koji će donijeti jednu svježu i novu energiju.

02.09.2023. – BANOVINA GASTRO FEST – Vanjski bazeni Top-Termi

U sklopu ljetne manifestacije Turističke zajednice općine Topusko “Kraljica jezera 2023. – Ljeto u Topuskom“, u subotu, 2. rujna s početkom u 12:00h počinje “Banovina Gastro Fest” u kojem će obrtnici iz svih krajeva Lijepe naše prezentirati svoja umijeća i proizvode. Kuhat će se hrvatska autohtona jela te će ih posjetitelji moći besplatno degustirati.

Sam program počinje već ujutro u 09:00h biciklijadom „Putevima bana Josipa Jelačića“ gdje će biciklisti „RBU Cikloni“ odvoziti rutu od Topuskog do Gline prolazeći mjestima i znamenitostima koje je i sam ban Jelačić pohodio, a neka od njih nose i njegovo ime.

Zatim slijedi program za djecu od 10:00h – dječja predstava Teatra Mjesec – „Mjesečev san“ & likovna kolonija gdje će djeca izrađivati autentične suvenire od kojih ćemo napraviti malu izložbu. Sam čin kuhanja kreće od 12:00h kad će biti i Okrugli stol s temom „Obrtništvo u Hrvatskoj i na Banovini u okolnostima nakon pandemije i potresa“. U 14:00h predviđeno je svečano otvorenje s nastupom mažoretkinja „Glinske banice“ i počasnim govorima visokih uzvanika.

Od 15:00h nastupa besplatna podjela obroka koji će se dijeliti svim posjetiteljima. Cijelo ovo vrijeme u pozadini će se odvijati i Sajam autohtonih proizvoda našeg podneblja i keramike s više od 20 izlagača. Imat ćemo i humanitarno šišanje djece za niže razrede osnovnih škola koje će pružati Ceh frizera Petrinje, Gline i Topuskog.

Ugodno druženje zaokružit će tamburaški sastav „Složna braća“ u sklopu kojeg će se dijeliti svečane diplome i zahvalnice svim sudionicima ovog Gastro eventa.

Za sve posjetitelje ulaz i korištenje bazena je besplatno!

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i razmaze svoja nepca tradicionalnom kuhinjom iz cijele Hrvatske. Veselimo se Vašem dolasku!, pozivaju iz TZ općine Topusko.

Više vijesti

Sisak

Hrvatski kazališni i filmski glumac Marko Cindrić trčat će humanitarni ultramaraton od Zagreba do Siska i to za djecu i siromašne, ukupne dužine 70...

SMŽ

Da bi mala poljoprivredna gospodarstva opstala, ali se i razvijala, potrebna su dodatna ulaganja posebno u tržišno orijentirano proizvodnju koja je preduvjet za postizanje...

Sisak

Komicij Marijine legije „Gospa Snježna“ iz Petrinje proslavit će sedmu obljetnicu osnutka, u srijedu, 15. svibnja. Tom prigodom svečano misno slavlje, u bazilici sv....

Sisak

U organizaciji Srednje škole Viktorovac i Sisačko-moslavačke županije u petak, 10. svibnja 2024. godine s početkom u 9.30 sati na pješačkoj zoni u Sisku...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version