Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

FOTO | Novi projekt Sisačko – moslavačke županije, medicinski wellness i spa centar gradit će se u Sisku

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak konferencijom za medije predstavio je veliki projekt Sisačko-moslavačke županije koji će se realizirati u narednom razdoblju, odnosno izgradnju nove zgrade medicinskog wellness & spa centra Sisačko-moslavačke županije.

U zgradi wellness & spa centra nalazit će se rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji: bazen, hidromasažni bazeni, saune, masaže, višenamjenska dvorana, teretana, wellness & spa zona, caffe bar te prostori za ostale prateće sadržaje, a imat će zdravstvenu i komercijalnu namjenu. 

Radi se o novoj zgradi koja će biti pozicionirana iza postojeće zgrade Jodnog lječilišta. U novoj zgradi imat ćemo bogat sadržaj: 4 unutarnja bazena od kojih će jedan biti veliki bazen s tri trake od 25 m za rekreacijsko plivanje, imat ćemo proširenja s whirpoolom što znači proširenja za stajaću, ležeću, sjedeću masažu. Isto tako imat ćemo unutarnji hidroterapijski bazen u koji će se moći spustiti toboganom s kata, a na katu ćemo također imati 2 hidroterapijska bazena, od kojih će jedan biti pod otvorenim nebom.

U novoj zgradi imat ćemo saune, doživljajne tuševe, medicinske sobe, sobe za masažu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu koja će se moći koristiti i kao kongresna dvorana, teretanu…zaista bogat sadržaj za sve korisnike fizikalne medicine i rehabilitacije i naravno građana koji nisu korisnici fizikalne medicine i rehabilitacije, a žele doći i koristiti neke od sadržaja“ – najavio je župan Celjak.

Projekt je ovo o kojem se u Sisku govori već 30 godina, ali i potvrda potpuno novog, suvremenog pristupa zdravstvenim uslugama. 

U samo dvije godine mandata aktualne županijske uprave pokrenuto je više od 200 razvojnih projekata koji će omogućiti revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije, kao i potpuno korištenje svih njenih potencijala.

Osnivanje Lječilišta Jodno, izgradnja nove zgrade, jedan je od razvojnih projekata koje smo pokrenuli odmah nakon preuzimanja dužnosti. Do sada smo izradili glavni projekt za izgradnju nove zgrade od 5100 kvadrata bruto površine. Projekt ovaj tjedan predajemo na potvrdu, a nakon što dobijemo potvrdu šaljemo zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Raspisivanje nabave za radove očekujemo krajem ove ili početkom iduće godine, što bi značilo da ćemo radove započeti krajem proljeća ili početkom ljeta iduće godine“ – izjavio je župan. 

Nova zgrada medicinskog wellness & spa centra Sisačko-moslavačke županije gradit će se pokraj sadašnje zgrade Jodnog lječilišta, u Ulici Nikole Tesle u Sisku, a koja se u ovome trenutku obnavlja i čiji se završetak očekuje u prvoj polovici iduće godine.

Novi medicinski wellness & spa centar Sisačko-moslavačke županije djelovat će u sklopu nove ustanove koja se osniva – Lječilište Jodno, a za realizaciju projekta SMŽ je osigurala 4 milijuna eura vlastitih sredstava.

Protekli tjedan, župan Ivan Celjak projekt nove ustanove predstavio je i zaposlenicima koji rade u sklopu Jodnog lječilišta od kojih je dobio podršku za njegovu realizaciju. 

OBNOVA I RAZVOJNI PROJEKTI – GLAVNI SMJER RADA ŽUPANIJSKE UPRAVE

Sve ono što je u županijskom zdravstvenom sustavu oštećeno u potresu sada se obnavlja, ali i dodaju novi sadržaji, vrijednosti i prostori koji će značajno podići kvalitetu zdravstvene zaštite. Obnova, promišljana kao novi početak, ne znači vraćanje na staro, već sveobuhvatno suvremeno promišljanje pružanja zdravstvenih usluga.

U sklopu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ obnavljaju se zgrade nove i stare interne, pedijatrije, uprave, Jodnog lječilišta te nove i stare bolnice u Petrinji. Obnavljaju se i odjeli psihijatrije, patologije, citologije i bolnička ljekarna. 

Kada obnova završi imat ćemo potpuno nove bolničke zgrade, a novonabavljena oprema u vrijednosti 7,8 milijuna eura, koja se već sada koristi, omogućit će najbolju zdravstvenu skrb, dijagnostiku i liječenje.

Obnavljaju se i domovi zdravlja diljem županije, u Sisku, Petrinji, a u Glini je obnova pri samome kraju.  Potpuno su obnovljene ambulante u Jabukovcu i Galdovu, a u Capragu, Sunji i Dvoru radovi su u tijeku. Obnavljaju se i pomoćni objekti zdravstvenih ustanova na području Petrinje.

Završena je obnova na 6 objekata NPB „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, kao i na zgradi Zavoda za javno zdravstvo SMŽ koji je završetkom obnove objekta prvi put uselio u vlastiti prostor.

Obnova, zajedno sa svim razvojnim projektima, omogućit će stanovnicima Sisačko-moslavačke županije zdravstveni nadstandard kakav do sada nije postojao.

Više vijesti

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija raspisala je Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Sisačko-moslavačke županije u 2024. godini temeljem kojeg će i ove godine...

OBNOVA

Sisačko-moslavačka županija uspješno je privela kraju još jedan projekt u sustavu zdravstva. Obnovom Doma zdravlja SMŽ u Dvoru osigurani su još bolji uvjeti za...

KULTURA

„Grlo moje, daj zaori bolje”, sada već tradicionalna 4. Smotra šetanih kola, okupit će ove godine u Selima pokraj Siska, uz dva domaća društva...

VIJESTI

Od 8. do 15. svibnja u Republici Hrvatskoj obilježava se Tjedan Crvenog križa kojega će društva Hrvatskog Crvenog križa obilježiti provedbom različitih aktivnosti u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.