Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Jasenovac

FOTO | Održana 3. Jasenovačka utrka

U subotu 26.08.2023. u Jasenovcu je održana 3. Jasenovačka utrka, te je dosada okupila najveći broj trkača, njih 200 koji su trčali u nekoliko kategorija. Unatoč teškim vremenskim uvjetima, utrka je okupila veliki broj trkača i gledatelja, te ugostila sve uzraste.

Bila je ovo još jedna u nizu sportskih manifestacija, koje su održane u sklopu Ljeta u Jasenovcu, u organizaciji Društva za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac, a uz pokroviteljstvo Općine Jasenovac i Ministarstva turizma i sporta.

Ovako velika organizacija sportskog događaja, je pokazatelj uspješne suradnje načelnice Marije Mačković, i svih udruga, ustanova, poduzeća i klubova i preko 60 volontera, mještana Jasenovca, koji su svi timskim radom ugostili trkače iz cijele Hrvatske.

Sportska manifestacija održala se u samom središtu Jasenovca, te je započela sa dječjim utrkama za predškolski i školski uzrast na kojima se okupilo 80 trkača od 3-12 godina, te se nastavilo sa utrkama za sportaše i rekreativce, od kojih je čak njih 120 trčalo na utrkama na 5 i 10km. Zbog teških vremenskih prilika uzrokovanih visokim temperaturama, startevi utrka su krenuli nešto kasnije, te su uvedene dodatne okrepne stanice, kao i vatrogasni kombi sa vodom za umivanje i rashlađivanje trkača.

Prijavom i sudjelovanjem na utrci svaki trkač je dobio bogat startni paket koji je uključivao; ruksak, majicu, trkački remen, unikatnu finišersku medalju te poklone sponzora, okrjepu tijekom i nakon utrke, te obrok nakon utrke koji su nam pripremili ugostitelji iz „Bistro 2“ iz Košutarice, kao i dežurstvo Zavod za Hitnu medicinu SMŽ.

Ove godine posebne nagrade su dodijeljene i trkačima Dini Belandžiću i Goranu Todorovu, koji su bili najuporniji na dionicama na 5 i 10km, te su im dodijeljene torte našeg sponzora Slastičarnice Mladost Jasenovac.

Najbržim trkačima, nagrade je uručila općinska načelnica Marija Mačković. Nakon utrke na prostoru tržnice održan je koncert tamburaškog sastava Sitni sati koji je pripremio prigodan glazbeni program za sve trkače, mještane i goste.

Pobjednici 3. Jasenovačke utrke po kategorijama su;

Predškolski uzrast / djevojčice

Sara Herceg

Iris Iličić

Alisa Schleis

Predškolski uzrast / dječaci

Paolo Milutinović

Sebastian Balić

Lovro Dimitrić

Djevojčice 1. & 2. razred

Petra Milutinović

Lorena Muža

Jana Radić

Dječaci 1. & 2. razred

Benjamin Gojko Sarač

Marko Milović

Šimun Đilas

Djevojčice 3. & 4. razred

Katja Komljenović

Eva Labus

Larisa Herceg

Dječaci 3. & 4. razred

Vanja Bartolac

Patrik Šuler

Patrik Pervan

Utrka 5000m / žene

Jana Vrban – 22:46 – AK Maratonjare Kutina

Sara Simić – 25:40 – Individualno

Severina Prpa – 26:09 – Maraton klub Velika Gorica

Utrka 5000m / muškarci

Hrvoje Krpan– 18:56 – Individualno

Alen Stančić – 19:08 – AK NoGa

Ivano Galić – 19:34 – Ak Maratonjare Kutina

Utrka 10000m / žene

Katarina Ciprić Čurčić- 47:07 – AK Nova Gradiška

Ivanka Augustin- 47:54 – AK Nova Gradiška

Sandra Ivanović – 50:32 – AK Nova Gradiška

Utrka 10000m / muškarci

Vedran Kelemen – 39:06 – Ak Maratonjare Kutina

Nino Vodvarka – 43:56 – AK Martin Dugo Selo

Dražen Kaužljar – 45:44 – JAK Jasenovac

Ostali rezultati dostupni su na stranici; https://www.stotinka.hr/hrv/organizator/312

Organizator se zahvaljuje na podršci svim volonterima, partnerima i sponzorima; Općini Jasenovac, Turističkoj zajednici Općine Jasenovac, Ministarstvu turizma i sporta, OŠ Jasenovac, KK Stolar Jasenovac, AK JAK Jasenovac, SNK Jasenovac, Jamnici, Koestlinu, Milsingu, Hakadeschu, Udruzi 100+, Keindl sportu, Ljekarni Nives Miloš, Parku prirode Lonjsko polje, Zajednici sportskih udruga i saveza SMŽ, Restoranu „Kod Ribiča“, Očnoj optici vl. Vanja Huremović, Pepi d.o.o., Caffe baru Trilogija Jasenovac, Studiu Faber, OPG Vlado Radić, OPG Đurić, Stotinki.hr, Frizerskom obrtu Capelli, Slastičarnici Mladost Jasenovac, Bistrou „2“ vl. Vinko Milašinović, Panon Promo, Delform, Trofeji.hr.

Više detalja i fotografija sa utrke dostupno je na Facebook stranici Društva za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac https://www.facebook.com/sportzasvejasenovac.

Više vijesti

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

Novska

Načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš sa suradnicima potpisale su Ugovor o funkcionalnom spajanju Općine Jasenovac i Grada Novska u...

SMŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije sinoć su uručene nagrade najuspješnijim sportašima Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu. Proglašeni su najuspješnija sportašica, sportaš, sportski...

SPORT

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza 3-4 osvojile su peto mjesto u Jedinstvenoj košarkaškoj ligi. Nakon odigranih turnira u Splitu i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.