Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Jasenovac

FOTO | U Jasenovcu održani 18. Sportski susreti umirovljenika Sisačko – moslavačke županije

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić otvorio je u četvrtak 14. rujna 2023. godine u Jasenovcu 18. Sportske susrete umirovljenika Sisačko-moslavačke županije koji su organizirani uz podršku Sisačko-moslavačke županije.

U svome obraćanju, zamjenik Jurić naveo je jedan od prioriteta Sisačko-moslavačke županije briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi kao i obnova domova za starije osobe.

Osim obnovljenog Doma za starije osobe Sisak, trenutno su završni radovi na obnovi Doma za starije osobe Glina. Sisačko-moslavačka županija provodi i aktivnosti proširenja kapaciteta postojećih domova. Dom za starije osobe, čiji se radovi privode kraju uskoro će dobiti i grad Kutina. Riječ je o projektu koji su stanovnici Moslavine čekali desetljećima, a ova županijska uprava na čelu sa županom Ivanom Celjakom pokrenula je projekt te ga provodi kraju u samo dvije godine mandata.

U prostoru Doma zdravlja SMŽ u Kutini Sisačko-moslavačka županija, vlastitim sredstvima provodi radove prenamjene zgrade i uređenja u vrijednosti oko 1,5 milijuna EUR. Završetkom radova, Kutina će dobiti reprezentativni prostor za smještaj oko 50 korisnika s područja Moslavine.

Matica umirovljenika SMŽ okuplja 13 udruga umirovljenika iz Sisačko-moslavačke županije i okuplja oko 4500 umirovljenika, sa stalnom tendencijom proširenja i osnivanja novih umirovljeničkih udruga.

Ovaj sportski susret je organizirala Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, a domaćin susreta je Udruga umirovljenika općine Jasenovac. Sudionici susreta natjecali su se u šahu, kuglanju, pikadu i belotu.

Više vijesti

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.