Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Jasenovac

FOTO | Završeni radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Jasenovac

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima te načelnicom Općine Jasenovac Marijom Mačković obišao je OŠ Jasenovac na kojoj su završeni radovi energetske obnove.

Vrijednost radova iznosi 1,4 milijuna eura koje su osigurali Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Energetska obnova OŠ Jasenovac završena je prije nekoliko mjeseci. Na školi imamo potpuno novu vanjsku ovojnicu, sanirano je krovište, ugrađena nova rasvjeta i novi sustav grijanja. Uređena je i dvorana u kojoj su sanirani pod i strop. Ova energetska obnova vrlo je važna zbog uštede na troškovima za energente, ali radovi doprinose i boljoj kvaliteti za održavanje nastave na zadovoljstvo učenica i učenika, ali i svih djelatnika škole” – izjavio je župan Ivan Celjak.

Zadovoljstvo radovima iskazao je i ravnatelj OŠ Jasenovac Branko Šepović istaknuvši kako su sada uvjeti u školi puno bolji. Obnovom škole zadovoljni su i učenice i učenici koji su u razgovoru sa županom rekli kako im je sada puno ljepše boraviti u njihovoj školi.

OŠ Jasenovac jedna je od 5 škola s područja Sisačko-moslavačke županije u kojima se provodi eksperimentalni program cjelodnevne nastave. Župan je istaknuo kako će ovaj eksperimentalni program doprinijeti boljoj kvaliteti usvajanja znanja naših učenika.

MODERNIZIRANA PROMETNICA U TREBEŽU

Na putu prema OŠ Jasenovac, župan je sa suradnicima obišao i cestu u naselju Trebež čija je sanacija financirana iz proračuna Sisačko-moslavačke županije. Cesta je modernizirana u duljini od 1200 m, a ukupno ulaganje iznosilo je 110 tisuća eura.

Ta prometnica je iznimno važna, jer su do sada stanovnici tog dijela Trebeža vozili i hodali do svojih kuća makadamom, a sada  prvi put imaju asfaltiranu cestu. Isto tako, ta dionica je najbliži put do izlaza s autoceste u Lipovljanima. Nastavljamo i dalje politiku ravnomjernog razvoja čitave županije. Ranije smo već ulagali u cestovnu infrastrukturu na području općine Jasenovac. Sanirali smo cestu u Krapju i Košutarici, a Općina Jasenovac je uz pomoć ŽUC-a prijavila štetu koje su pretrpjele prometnice na području naselja Jasenovac te sanirala i 5 prometnica na području naselja – izjavio je prilikom obilaska prometnice župan Celjak.

Načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković rekla je kako ovakva ulaganja puno znače stanovnicima općine.

„Ovo što danas ulaže SMŽ i što će dalje uložiti u projekte komunalne i društvene infrastrukture svakako će značiti puno za sve stanovnike općine Jasenovac, jer svako ulaganje je dobro došlo i pomoći će nekome od stanovnika. Velika su ulaganja na području općine Jasenovac od strane Sisačko-moslavačke županije, ali iz europskih fondova koje koristimo“ – izjavila je načelnica Mačković.

Više vijesti

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.