Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina sufinancira troškove stanovanja mladim obiteljima

Grad Kutina javnim natječajem objavljenim na njihovim službenim stranicama poziva mlade obitelji i mlade s područja Grada Kutine za prijavu  sufinanciranja troškova stanovanja/najamnina sukladno odredbama poziva.

Korisnici financijske potpore su mlade obitelji i mladi s prebivalištem na području Grada Kutine najmanje godinu dana prije  podnošenja prijave (u prihvatljive troškove stanovanja ne ulaze troškovi korištenja garaže, posebno plaćeni izdaci za korištenje telefona i interneta, porezi, i slično).

Sufinanciraju se troškovi stanovanja korisnicima koji imaju slobodno ugovorene najamnine s najmodavcima fizičkim osobama te koji ugovorom ovjerenim od strane mjerodavnog tijela i prijavljenim Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi dokažu postojanje podstanarskog odnosa u stambenom objektu koji se nalazi na području jedinice lokalne samouprave (prijavitelja).

Ugovor o najmu mora biti sklopljen najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine. Korisnici koji sklope dodatke i izmjene ugovora nakon objave ovog Poziva, mogu ostvariti pravo na sufinanciranje troškova stanovanja ukoliko se izmjenama i dopunama ne povećava iznos ugovorene najamnine.

Korisnici koji zbog isteka ugovora prije 31. prosinca 2023. godine sklope novi ugovor o najmu, mogu ostvariti pravo na sufinanciranje troškova stanovanja ukoliko se novim ugovorom ne povećava iznos ugovorene najamnine.

Rok za dostavudokumentacije traje 15 radnih dana, odnosno od 11. do 29. rujna 2023. godine. Više informacija ptražite na mrežnim stranicama Grada Kutine www.kutina.hr.

Više vijesti

VIJESTI

U Rimu, 13. svibnja 2016., svečano je otvoren proces za proglašenje blaženim i svetim brata Ivana Bonifacija Pavletića, rodom iz Zbjegovače, današnja župa Ilova....

KULTURA

Prema odluci stručnog povjerenstva, a koja je obrazložena na Okruglom stolu nakon održane 41. Smotre folklora Moslavine, na Županijskoj smotri u Martinskoj Vesi, 8....

Kutina

U Srednjoj školi Tina Ujevića kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i ravnatelj Saša Sambolek potpisali su Ugovor o financiranju smještaja učenika i njihovih mentora koji...

Kutina

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Sanja Feltrin i andragoška voditeljica Sanja Friščić su prošlog tjedna sudjelovale na radionici “Vaučeri za obrazovanje” u organizaciji HGK –...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.