Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Jubilarna 10.utrka solarnih automobila – SOELA 2023.

10. utrku solarnih automobila SOELA 2023. konferencijom za medije najavili su u petak, 8. rujna 2023. godine sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović.

Ovogodišnja 10. jubilarna utrka solarnih automobila SOELA 2023. održat će se od 21. do 23. rujna u Sisku, a okupit će škole s područja cijele Hrvatske.

U ovogodišnjoj Utrci solarnih automobila sudjelovat će 20 automobila iz 14 škola i jednog fakulteta. Našu županiju zastupat će 4 automobila iz 3 škole – Tehničke škole Sisak, Industrijsko-obrtničke škole Sisak i Srednje škole Novska. Ovo je izvrsna prilika da naši učenici pokažu svoje znanje, vještine i sposobnosti u pripremi automobila za utrku“ – izjavio je ovom prilikom župan Ivan Celjak.

Organizator Utrke je Tehnička škola Sisak koja je ujedno jedna od najuspješnijih hrvatskih škola u područjima elektrotehnike i računalstva. Imenovana je i Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva u sklopu kojega razvija nova zanimanja i smjerove obrazovanja poput tehničara za razvoj videoigara i tehničara za robotiku. „Imamo izvrsne srednje škole i jedinstveno obrazovanje u Hrvatskoj. U Tehničkoj školi Sisak imamo smjer tehničara za robotiku i tehničara za razvoj videoigara, a u Srednjoj školi Novska smjer tehničara za razvoj videoigara. Zaista možemo reći da smo po tome jedinstveni u Hrvatskoj i da u Sisačko-moslavačkoj županiji pružamo najkvalitetnije i najbolje srednjoškolsko obrazovanje“ – zaključio je župan Celjak.

Ovogodišnja Utrka financira se iz projekta „Regionalni centar kompetentnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. „10. jubilarna utrka solarnih automobila jedna je od aktivnosti promocije strukovnog obrazovanja kroz Regionalni centar kompetentnosti, a do kraja godine ćemo organizirati još jednu veliku manifestaciju. To će biti sajam robotike i automatizacije, a održat će se u izdvojenom pogonu Tehničke škole Sisak (Zagrebačka ulica, Sisak). Isto tako imat ćemo i završnu konferenciju projekta kojim smo iz Europskog socijalnog fonda financirali nabavu opreme te izradu kurikuluma i nastavnih materijala koji ovih dana svakodnevno pristižu u školu. Do završetka projekta izdat ćemo ukupno 54 udžbenika te veći broj nastavnih materijala“ – rekao je ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović.

Program 10. jubilarne utrke solarnih automobila počinje u četvrtak, 21. rujna 2023. godine okupljanjem ekipa i sastancima povjerenstava za tehnički pregled i dizajn vozila. U petak, 22. rujna s početkom u 9,30 sati održat će se revijalna vožnja solarnih automobila ulicama grada Siska, a od 10 do 15 sati građanstvo će ispred Hotela Panonija moći razgledati sve solarne automobile.

Svečano otvorenje Utrke održat će se u subotu 23. rujna u 9.30 sati ispred Hotela Panonija. Start utrke je 10 sati, a po završetku utrke slijedi proglašenje pobjednika.

Više vijesti

SMŽ

Školski sportski dan, koji je u sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije organizirao Školski sportski savez SMŽ, okupio je jučer u Sisku oko 800 djece s...

Petrinja

Na lokaciji Privremenog skladišta građevinskog materijala Mala Gorica jučer je održana primopredaja specijalnog komunalnog vozila – čistilice Komunalcu Petrinja d.o.o. Vrijednost čistilice iznosi 260.787,50...

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predao je ravnateljici Doma za starije osobe Sisak, Ružici Čakširan, ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura koji će se...

SMŽ

U Sisku je svečanom sjednicom Skupštine obilježen Dan Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije na kojoj su istaknutim pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.