Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Početak nove školske godine, gradonačelnica Komes pozdravila prvašiće u Nebojanu

Početak je nove školske godine, a najuzbuđeniji su zasigurno oni koji ove godine prvi puta sjedaju u svoje školske klupe, ovogodišnji prvašići.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes sretan početak nove školske godine poželjela je prvašićima i ostalim učenicima područne škole u Nebojanu.

„Nemojte učiti za ocjene, one neka vam budu poticaj, ali učite za sebe, da steknete nova znanja, nova iskustva i ono možda najvažnije u životu, nove prijatelje. Želim vam da budete pravi prijatelj svakome do sebe, da budete uzor drugima i ponos svojim roditeljima i svojim učiteljima“, poručila je prvašićima gradonačelnica te poželjela puno uspjeha i strpljenja kako djeci tako i njihovim roditeljima i učiteljima.

Gradonačelnica je i ovom prilikom izrazila zadovoljstvo obnovljenom školom u Nebojanu koja je vrlo značajna za taj kraj obzirom na udaljenost od grada, ali i posebno zadovoljstvo povećanim brojem djece upisane u prvi razred na području grada Petrinje.

„Broj učenika na području Grada Petrinje rezultat je velikih napora i župana Ivana Celjaka  i mene kao gradonačelnice i mojih suradnika u odnosu na onu prvu poslijepotresnu godinu. Tada su zaista mnogi mislili da će se, zbog uništenih škola i vrtića, raseliti ljudi i mlade obitelji. Na sreću danas svjedočimo drugačijoj situaciji, imamo povećan broj i djece u vrtićkim odgojnim skupinama, ali i povećan broj djece u školama. To nas iznimno veseli i to je zapravo naš zadatak i cilj, nešto što smo obećali i sami sebi i našim Petrinjcima, da ćemo raditi na povećanju broja i djece i stanovnika i idemo u tom smjeru i dalje“, istaknula je gradonačelnica Komes.  

Prvašiće područne škole u Mošćenici prvog je školskog dana pozdravila pročelnica UO za društvene djelatnosti i imovinu Ana Aleksić Pezelj. Poželjela im je puno sreće i uspjeha u stjecanju novih znanja, ali i smijeha i radosti te novih prijateljstava.

Kako i priliči prvašićima su i njihovi stariji suškolarci poželjeli dobrodošlicu te im priredbama uveselili prvi dan školovanja.

Više vijesti

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.