Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Početak nove školske godine, gradonačelnica Komes pozdravila prvašiće u Nebojanu

Početak je nove školske godine, a najuzbuđeniji su zasigurno oni koji ove godine prvi puta sjedaju u svoje školske klupe, ovogodišnji prvašići.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes sretan početak nove školske godine poželjela je prvašićima i ostalim učenicima područne škole u Nebojanu.

„Nemojte učiti za ocjene, one neka vam budu poticaj, ali učite za sebe, da steknete nova znanja, nova iskustva i ono možda najvažnije u životu, nove prijatelje. Želim vam da budete pravi prijatelj svakome do sebe, da budete uzor drugima i ponos svojim roditeljima i svojim učiteljima“, poručila je prvašićima gradonačelnica te poželjela puno uspjeha i strpljenja kako djeci tako i njihovim roditeljima i učiteljima.

Gradonačelnica je i ovom prilikom izrazila zadovoljstvo obnovljenom školom u Nebojanu koja je vrlo značajna za taj kraj obzirom na udaljenost od grada, ali i posebno zadovoljstvo povećanim brojem djece upisane u prvi razred na području grada Petrinje.

„Broj učenika na području Grada Petrinje rezultat je velikih napora i župana Ivana Celjaka  i mene kao gradonačelnice i mojih suradnika u odnosu na onu prvu poslijepotresnu godinu. Tada su zaista mnogi mislili da će se, zbog uništenih škola i vrtića, raseliti ljudi i mlade obitelji. Na sreću danas svjedočimo drugačijoj situaciji, imamo povećan broj i djece u vrtićkim odgojnim skupinama, ali i povećan broj djece u školama. To nas iznimno veseli i to je zapravo naš zadatak i cilj, nešto što smo obećali i sami sebi i našim Petrinjcima, da ćemo raditi na povećanju broja i djece i stanovnika i idemo u tom smjeru i dalje“, istaknula je gradonačelnica Komes.  

Prvašiće područne škole u Mošćenici prvog je školskog dana pozdravila pročelnica UO za društvene djelatnosti i imovinu Ana Aleksić Pezelj. Poželjela im je puno sreće i uspjeha u stjecanju novih znanja, ali i smijeha i radosti te novih prijateljstava.

Kako i priliči prvašićima su i njihovi stariji suškolarci poželjeli dobrodošlicu te im priredbama uveselili prvi dan školovanja.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

Jučer, 30. studenog oko 14.30 sati, u Dugoj ulici u Petrinji, 50-godišnji radnik je na gradilištu hodajući po nedovršenom protupožarnom stepeništu propao i pao...

Petrinja

Prosinac je najradosniji mjesec u godini. Brojni gradovi, pa tako i oni u, našoj, Sisačko-moslavačkoj županiji uz koordinaciju Turističkih zajednica nekoliko mjeseci ranije već...

Petrinja

PETAK, 1.12.10.30 sati: Program za djecu Kićenje božićnog drvca – Centar novog života NEDJELJA, 3.12.9.00 sati: Paljenje prve adventske svijeće – crkva sv. Lovre19.00...

Petrinja

Grad Petrinja raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za isplatu božićnice umirovljenicima. Javni poziv s pripadajućim obrascima (Zahtjevom i Izjavom) dostupan je na...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.