SMŽ

Županija raspisala Javni poziv za dodjelu 131 kuće u Petrinji i Glini

Sisačko-moslavačka županija objavila je u utorak, 12.rujna 2023. Javni poziv za dodjelu stambenih jedinica, odnosno kuća u nizu, na privremeno korištenje koje se nalaze u županijskim naseljima Petrinia u Petrinji i Banovi dvori u Glini.

Sisačko-moslavačka županija će u 131 kuću u Petrinji i Glini, koje će biti u potpunosti infrastrukturno spremne za useljenje te opremljene namještajem, smjestiti obitelji čiji su domovi stradali u potresu. Kuće će biti okružene zelenim površinama s mogućnošću uređenja vlastitog vrta.

U županijskom naselju Banovi dvori u Glini, u Vukovarskoj ulici, na raspolaganju su 74 stambene jedinice, od kojih su 62 kuće površine 45 m2, a sastoje se od kuhinje s dnevnim boravkom, dvije spavaće sobe i kupaonice. Preostalih 12 kuća u naselju Banovi dvori imaju površinu od 35 m2, a sastoje se od kuhinje s dnevnim boravkom, jedne spavaće sobe, kupaonice i terase.

U županijskom naselju Petrinia u Petrinji ukupno je 57 kuća površine 45 m2 koje se sastoje od kuhinje s dnevnim boravkom, dvije spavaće sobe, kupaonice i terase. Od 57 stambenih jedinica, 41 se nalazi u Ulici Ive Maline, a 16 u Ulici Rudolfa Hercega.

Riječ je o kućama čiju je gradnju Sisačko-moslavačka županija započela u proljeće ove godine sredstvima Fonda solidarnosti EU, a namijenjene su osobama čiji su domovi stradali u potresu. Nakon što se njihovi domovi obnove, kuće će postati sastavni dio kapaciteta umirovljeničkih domova. Time će one biti i dugoročno iskorištene, a ovakav primjer izgradnje županijskih naselja, koje će prvo koristiti stradalnici potresa, a nakon toga umirovljenici i osobe starije životne dobi, jedinstven je projekt na području cijele Hrvatske.

Pravo na dodjelu stambenih jedinica na privremeno korištenje imaju svi državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije ako su bili vlasnici kuće ili stana ili su koristili kuću ili stan u vrijeme potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine koja je mišljenjem ovlaštenih stručnjaka za brzu procjenu oštećenja utvrđena neuporabljivom ili privremeno neuporabljivom te da u svome vlasništvu nemaju useljivu kuću ili stan na području Sisačko-moslavačke županije.

Stambene jedinice na privremeno korištenje dodijelit će se osobama starijima od 65 godina, osobama mlađima od 65 godina koji u svom vlasništvu imaju stan ili kuća u postupku obnove, odnosno osobama koje su zbrinute u mobilnim stambenim jedinica na zemljištu uz svoju oštećenu kuću, u kontejnerskim naseljima ili su smješteni u drugom obliku organiziranog smještaja.

Zahtjev s priloženim ispravama kojima podnositelj zahtjeva dokazuje da ispunjava uvjete za dodjelu stana na privremeno korištenje podnosi se Povjerenstvu za dodjelu na privremeno korištenje stanova osobama pogođenih potresom, a predaje se putem pošte ili osobno u pisarnicu Sisačko-moslavačke županije, Ante Starčevića 29, 44 000 Sisak, tijekom utvrđenog roka i to od 12. rujna 2023. od 8,00 sati do 15,30 sati, ostale radne dane od 7,30 sati do 15,30 sati, a 25. rujna 2023. godine od 7,30 sati do 15,00 sati.

Podnositelj zahtjeva na Javni poziv za dodjelu stambene jedinice na privremeno korištenje može dobiti dodatne informaciju na brojeve telefona: 044/500-181 i 044/500-034.

Više vijesti

Sisak

Župan Ivan Celjak ugostio je članice Udruge lađarica Sisak koje su na Maratonu lađarica treći put za redom osvojile zlatno odličje što ni jednoj...

KULTURA

KUD „JEKA“, Općina Hrvatska Dubica, Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije i Etnografski muzej Zagreb pozivaju Vas na promociju etno bojanke „Haj, haj, neka, neka“ koja...

Lekenik

Općina Lekenik će i u ovoj školskoj godini sufinancirati nabavu obrazovnih i pomoćnih nastavnih sredstava i školskog pribora učenicima upisanima u osnovnu školu Mladost...

Popovača

Kraju se privode radovi izgradnje 1. faze pješačke staze u Podbrđu, koja se proteže od početka naselja, odnosno od Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version