SMŽ

30. godišnjica ŽP UHDDR-a i promocija monografije 57. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Sisak “Marijan Celjak”

Sinoć je u Sisku obilježena 30. godišnjica UHDDR SMŽ, a u sklopu programa održala se i promocija monografije „57. samostalni bataljun Zbora narodne garde Sisak Marijan Celjak”, autora Đure Gajdeka. Programu su nazočile obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, dragovoljaca, a između ostalih svečanosti su se pridružili i izaslanici ministara hrvatskih branitelja i obrane, župan Ivan Celjak i predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić.

O monografiji su govorili predsjednik Udruge Antun Pereković, pukovnik Željko Sklepić, član 1. zapovjedništva i inicijator pisanja monografije Darko Pavlak, te potom Ivan Bobetko, pokretač i organizator političkog i vojnog organiziranja HDZ- na području Siska i Banovine.

Udruzi su čestitali i izaslanik predsjednika UHDDR-a Hrvatske , član predsjedništva Božidar Kovačić, izaslanik gradonačelnice Grada Petrinje Magdalene Komes, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata SMŽ, Nenad Bužanić, izaslanik ministra obrane Željko Janković i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Vjekoslav Andrić.

U svom obraćanju, uz čestitke na značajnoj obljetnici udruge, župan Ivan Celjak naglasio je povijesni značaj monografije u kojoj neposredni sudionici iznose svoja sjećanja na početke obrane ovoga područja, naglasivši još jednom Domovinski rat nije završio sam od sebe, završio je pobjedom Hrvatske vojske, pobjedom hrvatskih branitelja i zato su hrvatski branitelji najveći junaci hrvatske povijesti.

U ovoj su prigodi uručene zahvalnice članovima udruge i onima koji su dali potporu izdavanju monografije. Monografija je uručena obiteljima poginulih hrvatskih dragovoljaca i dragovoljcima koji su sinoć nazočili ovoj svečanosti.

Monografija „57. samostalni bataljun Zbora narodne garde Sisak Marijan Celjak” izdana je uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Sisačko-moslavačke županije i HRB „Dunavski Lloyd d.o.o. „ Sisak.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version