Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

FOTO | Dječji tjedan obilježen u Kutini

Svake godine početkom listopada obilježava se Dječji tjedan kako bi se podsjetili na prava sve djece i poticali na poboljšanje njihovih uvjeta života.

Tradicionalno, Grad Kutina se posljednji niz godina uključuje u spomenuto obilježavanje tradicionalnom rolijadom i biciklijadom koja se u Kutini održala po 32. put te je održan i susret djece s gradonačelnikom na kojem su djeca istaknula sve što vole u svojem gradu, ali i dali prijedloge predstavnicima Grada Kutine što bi željeli promijeniti i poboljšati u Kutini.

U ponedjeljak, 2. listopada 2023. godine na Trgu Dr. Franje Tuđmana u Kutini održana je 32. Biciklijada i rolijada Društva Naša djeca Kutina čime je obilježen početak Dječjeg tjedna. Sudjelovala su djeca od 1. do 4. razreda osnovnih škola sa područja Grada Kutine, a ovogodišnja Biciklijada i rolijadaDND-a Kutina bila je posvećena  Ivanu Mikuliću Pipinu, našem dugogodišnjem članu DND-a, suradniku, računovođi i pomagaču koji je nedavno preminuo.

Volonteri i članovi DND Kutina su uz članove Biciklističkog kluba Kutina složili poligon na našem velikom glavnom trgu, te svojim trudom i vođenjem omogućili sigurnu provedbu natjecanja i to da u lijepom danu sve prođe na najbolji način u sportskom ozračju. Naglasak je ove godine bio na spretnosti i vještinama, a ne na brzini, iako je ipak trebalo i stići prije drugih da bi se osvojilo medalje i nagrade.

Sponzori, podržavatelji i suradnici u provedbi su ove godine bili Grad Kutina, Šmit-electronic, Turistička zajednica grada Kutine, Faxtel, Selk, Auto škola Gazela, Športski centar, Komunalni servisi, Biciklistički klub Kutina, Zajednica tehničke kulture Kutina, Foto-video klub Kutina, DVD Kutina i velika im hvala na tome te je u ime Grada Kutine Biciklijadu i rolijadu otvorio gradonačelnik Zlatko Babić.

U srijedu su održani Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koji je na Trgu dr. Franje Tuđmana okupio veliki broj izlagača i posjetitelja te podsjetio sve prisutne  na blagodati zemlje kojima obiluje naš kraj.

U četvrtak, 05. listopada i na Svjetski dan učitelja održan je tradicionalni susret gradonačelnika s djecom. djeca iz Dječjeg vrtića, osnovnih i srednjih škola, učeničkog doma te udruga koje rade s djecom i  bave se promicanjem prava djece posjetila su Grad Kutinu te su sudjelovali na sastanku sa gradonačelnikom Grada Kutine Zlatkom Babićem, zamjenicom gradonačelnika Ivana Grdić, pročelnikom UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željkom Tomičićem.

Djeca su istaknula sve što vole u gradu i okolici, te su istaknuli i ono što žele poboljšati, poput boljih dječjih igrališta, ali su pohvalili i nove projekte poput New Stem Kutina, pumptracka i skateparka.

Više vijesti

Kutina

Učenicima s teškoćama integriranim u redovna razredna odjeljenja u osnovnim školama podršku pružaju pomoćnici u nastavi. U skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i idejom...

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.