Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

FOTO | Karate klub “Croatia” Sisak proslavio 50 godina rada

U subotu, 7. listopada 2023. godine, župan Ivan Celjak, nazočio je proslavi Karate klub “Croatia” Sisak koji je obilježio 50 godina djelovanja. 

“Kada na svom području imate klub koji bilježi čak 50 godina kontinuiranog uspješnog rada, osjećate zadovoljstvo jer ovo je dokaz kako kroz rad udruga, sportaši imaju snažnu potporu na svom sportskom putu ali i priliku za daljnjim razvojem i napredovanjem.”

Klub su 1973. godine osnovali Branko Vašinko i Biserka Rojc iz Zagreba pod nazivom „Budućnost“ , a prva demonstracija i pokazni trening održan je u športskoj dvorani Ekonomske škole Sisak. Bio je to tada prvi karate klub u gradu Sisku. Okosnicu kluba činili su uglavnom učenici i studenti.

Ovakva duga, bogata povijest kluba zaslužuje da se istaknu i imena vodećih ljudi koji su predano radili da se klub održi: prvi predsjednik kluba bio je Ivan Matijević, potpredsjednik Juraj Perković, a tajnik Zlatko Relić.

Tijekom povijesti kluba crne pojaseve, danas već visokih stupnjeva, položili su sukladno planu polaganja: Dragoslav Krnjaić, Nenad Đurić, Željko Mičaković, Suzana Panežić, Zoran Čučković, Matija Dujnić, Tomislav Skenderović, Vedran Batinjan, Stefan Vedrina, Goran Božić, Kristijan Bašić i Marijan Medur. Svi navedeni su bili i vrlo uspješni instruktori karate sekcije kluba.

Sukladno pravilniku Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), kickboxing sekcija se morala razdvojiti, stoga danas statutarno postoje dva kluba koja dijele istu povijest. Klub je član Hrvatskog kickboxing saveza (HKBS-a) od 1997. godine, a trener Smiljanić član je upravnog odbora HKBS-a.

Prisutnost na brojnim natjecanjima uz stotine natjecatelja i prvaka, omogućila su da su se najbolji profilirali i kao odlični treneri.

Impresivan broj godina i odlični rezultati rada, jamac su uspjeha i u daljnjem radu, a zasigurno će u tome i dalje imati podršku Sisačko-moslavačke županije.

Više vijesti

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.