Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

FOTO | Prvi rođendan Dnevnog centra za starije osobe u Novskoj

Uz prigodni bogat program i pjesmu, Dnevni centar za starije osobe u Novskoj, koji djeluje u sklopu Doma za starije osobe Sisak, proslavio je u ponedjeljak, 16. listopada 2023. godine svoj prvi rođendan. Čestitku za prvu godinu djelovanja, u ime župana Ivana Celjaka, uputio je njegov zamjenik Mihael Jurić koji je naglasio kako Sisačko-moslavačka županija provodi brojne značajne projekte u cilju poboljšanja kvalitete života naših sugrađana u njihovoj zlatnoj dobi.

Umirovljenici su ponos naše zajednice za koje želimo osigurati standard kakav i zaslužuju u svojim zlatnim godinama. Sisačko-moslavačka županija proširuje smještajne kapacitete za umirovljenike pa smo tako u Sisku, osim što smo obnovili postojeći Dom za starije osobe, kupili i jednu zgradu za oko 70 novih korisnika. U Sisku, Glini i Petrinji gradimo umirovljenička naselja po najvišim standardima, a u kutinskom Domu uskoro očekujemo useljenje prvih umirovljenika“, rekao je Jurić.

Posebno je istaknuo kako će dogradnjom Dnevnog centra za starije osobe, Novska prvi put dobiti i Dom za starije osobe Novska u kojem će biti osiguran smještaj za oko 45 korisnika te izvaninstitucionalne usluge poput posudionice ortopedskih pomagala, psihosocijalne podrške i savjetovanja.

Na ovaj značajan projekt, vrijedan 3,5 milijuna eura, osvrnuo je i zamjenik gradonačelnice Grada Novske Siniša Kesić.

Na proljeće očekujemo početak izgradnje Doma za starije osobe u Novskoj u stopostotnom financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike“, izjavio je Kesić.

Čestitkama se pridružila i ravnateljica Doma za starije osobe Sisak Ružica Čakširan istaknuvši kako je Dnevni centar za starije osobe u Novskoj u godini dana rada prepoznat od građana Novske koji se posebno vesele i izgradnji prvog Doma za starije osobe.

Ugovor za dogradnju i opremanje Centra za starije osobe Novska uručili su početkom ovog mjeseca predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić Gradu Novskoj, a Sisačko-moslavačka županija bit će partner na ovom projektu.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.