Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Obnova od potresa s energetskom obnovom provodi se na 78 kuća u državnom vlasništvu

U okviru projekta „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“, državni tajnik Domagoj Orlić i službenici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine (MPGI) obišli su gradilišta obnove dviju obiteljskih kuća u državnom vlasništvu u Petrinji.

Radovi koji se provode u sklopu ovog projekta uključuju obnovu od potresa i energetsku obnovu, odnosno provode se radovi na zamjeni krovišta, fasade i stolarije.

Početak radova obnove na obje obiteljskih kuća u vlasništvu RH započela je 13. rujna 2023. s rokom završetka 120 dana.

Prva kuća nalazi se na lokaciji Ulici Stjepana Radića 233. u Petrinji, a koristi je četveročlana obitelj korisnika prava na stambeno zbrinjavanje. U proteklih mjesec dana napravljeni su radovi na zamjeni krovišta kako bi se nastavak radova mogao nastaviti neovisno o nepogodnim vremenskim uvjetima, a postavljena je i PVC stolarija. Slijede elektroinstalacijski radovi te uređenje sanitarija pa će obitelj Blažević po završetku radova živjeti u sigurnoj nekretnini s bitno manjim režijskim troškovima. Vrijednost radova je oko 85.800,00 eura bez PDV-a.

U drugoj obiteljskoj kući u vlasništvu Republike Hrvatske koja se obnavlja u sklopu ovog projekta živi peteročlana obitelj koja je također korisnik prava na stambeno zbrinjavanje i nalazi se u Ulici pukovnika Predraga Matanovića 7a.

I na ovoj kući najprije je završena zamjena krovišta kako bi se radovi mogli nastaviti unatoč pogoršanju vremenskih prilika tijekom jeseni i zime te je postavljena PVC stolarija. Slijede elektroinstalacijski radovi te uređenje sanitarija. Vrijednost radova je 63.100,00 eura bez PDV-a.

Izvođač radova na obje obiteljske kuće je KULIĆ INVEST d.o.o.

Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH provodi se u okviru projekta „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“ vrijednog 42,9 milijuna eura i financira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom je obuhvaćeno 509 obiteljskih kuća u državnom vlasništvu. U ovome trenutku ugovorena je obnova 78 državnih kuća, a trenutačno traje javna nabava za radove na 321 obiteljskoj kući, dok je 110 kuća u fazi projektiranja.

Više vijesti

OBNOVA

Branko Bačić, trenutno tehnički ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sa suradnicima je boravio danas u Petrinji. Nakon radnog sastanka s gradonačelnicom Magdalenom...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.