Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Održani 12. Dani meda u Popovači

Dvanaestu godinu za redom Udruga pčelara i medara „LIPA“ Popovača je u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom organizirala manifestaciju pod nazivom „Dani meda“. Riječ je o manifestaciji čiji je cilj promocija pčelarstva i popularizacije pčelinjih proizvoda, stoga su tijekom proteklog tjedna na izložbeno- prodajnim štandovima, ali i u sklopu edukacije za predškolsku i školsku djecu, ovi važni proizvodi predstavljeni građanstvu.

„I ove godine, unatoč vremenskim neprilikama te povećanju cijena repromaterijala, nešto se je i proizvelo. Količine meda manje su nego prošle godine, no, med, kao i ostali pčelinji proizvodi, izuzetno je kvalitetan.“ – naglasio je predsjednik Pčelarske udruge „Lipa“ Drago Plaščar.

Zahvalio je stoga Gradu Popovači i gradskoj Turističkoj zajednici, na podršci i pomoći u organizaciji ove važne manifestacije, kao i na provedbi brojnih aktivnosti kojima se promovira pčelarstvo, s posebnim naglaskom na realizaciju projekta „Kuća meda“.

Okupljene pčelare i ostale zainteresirane posjetitelje manifestacije pozdravili su pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode, Anita Sinjeri Ibrišević,  gradonačelnik Popovače Josip Mišković, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir kao i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet.

Svi su oni izrazili zadovoljstvo kvalitetom meda i pčelarskih proizvoda, kao i upornošću i trudom koje pčelari svakodnevno ulažu, a kako bi odgovorili na brojne izazove. Osvrnuli su se i na potpore s lokalne, regionalne i državne razine, a koje itekako pomažu pčelarima u njihovom radu. Također, naglasili su i kako je med jedan od važnih promotora turizma na ovom području, kao i činjenicu da je upravo Sisačko-moslavačka županija najpčelarskija županija u Republici Hrvatskoj.

Da bi se taj status održao, ali i kako bi se nastavio kontinuirani tijek povećanja broja pčelara i košnica, kako na ovom području, tako i diljem zemlje, govorilo se i o nužnosti nastavka potpora kao i o  priznavanju oznake „Dokazana kvaliteta“ za med.

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

EMISIJE

U srijedu, 3. travnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.