Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sisačka biskupija: Najava događanja od 3. do 9. studenoga

Blagdan svog zaštitnika sv. Huberta proslavit će tradicionalno lovci s područja Sisačke biskupije u petak 3. studenoga. Svečano misno slavlje u bazilici sv. Kvirina predvodit će sisački biskup Vlado Košić s početkom u 18 sati.

Susret kršćanskih pokreta, zajednica i udruga s područja Sisačke biskupije održat će se u subotu 4. studenoga u župi bl. Alojzija Stepinca u Budaševu s početkom u 16 sati. Predavanje o sinodi održat će dr. sc. Ivan Petrović, tajnik Sinode Sisačke biskupije. Nakon predavanja u 18.30 sati slijedi misno slavlje koje će predvoditi biskup Vlado Košić.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u nedjelju 5. studenoga u 11 sati svečano misno slavlje u crkvi sv. Petra i Pavla u Gvozdu i tom prigodom blagoslovit će novopostavljene vitraje.

Misu zadušnicu za Franka Duffa, utemeljitelja Marijine legije, a povodom 43. obljetnice njegove smrti predvodit će, u utorak 7. studenog u 18 sati u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji, sisački biskup Vlado Košić.

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak 9. studenoga u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Predavanje na temu „Koncelebracija: povijesno – liturgijsko – pastoralna perspektiva“ održat će predstojnik biskupijskog Ureda za liturgiju mr. sc. Hrvoje Zovko.

Misu zadušnicu povodom 33. godišnjice mučeničke smrti vlč. Antuna Grahovara, predvodit će u četvrtak, 9. studenog u 18 sati u crkvi sv. Marije Kraljice Mira u Sisku, biskup Vlado Košić.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.