Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Novskoj predstavljen projekt „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj, u petak 27. listopada, održano je javno predstavljanje OPKK projekta “Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima ” koji se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom obnove na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, obuhvaćeno je preko 500 kuća namijenjenih korisnicima koji ostvaruju pravo na stambeno zbrinjavanje temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima.

Projekt uključuje izvođenje radova nekonstrukcijske obnove, obnovu nekonstrukcijskih elemenata s energetskom obnovom te opremanje obnovljenih stambenih jedinica – obiteljskih kuća nužnim namještajem.

„Radovi na kućama obuhvaćaju obnovu od potresa s energetskom obnovom te će doprinijeti ublažavanju i otklanjanju posljedica potresa, poboljšanju životnih uvjeta te revitalizaciji pogođenog područja. U ovome trenutku ugovorena je obnova 78 državnih kuća, javna nabava za radove provodi se za 321 kuću, dok je 110 kuća u fazi projektiranja. Na području Novske obnavlja se 10 kuća. Radovi uključuju zamjenu krovišta, ugradnju PVC stolarije i unutarnje radove“, istaknuo je Domagoj Orlić, državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Građanima Novske danas su podijeljene informativne brošure o obuhvatu i ciljevima projekta, a informacije o ostvarivanju prava na obnovu u okviru ovog projekta pružili su im predstavnici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ukupna vrijednost OPKK projekta „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“ iznosi 42,9 milijuna eura, od čega se 95% ili 40,8 milijuna eura financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Preostalih 5% sufinancira se iz državnog proračuna.

Više vijesti

OBNOVA

U petak, 24. studenog 2023. godine, Sisak je posjetio ministar zdravstva Vili Beroš te je zajedno sa županom Ivanom Celjakom i suradnicima obišao gradilišta...

Novska

ANIQ d.o.o posluje već pet godina u Novskoj te je prva osnovana tvrtka u inkubatoru PISMO powered by A1. Trenutno broje devet djelatnika, a...

OBNOVA

Na području Grada Popovače završena je sanacija dviju prometnica i jednog klizišta, a u tijeku je sanacija dva mosta, jednog u Športskoj ulici u...

Novska

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je sa suradnicima u ponedjeljak 13. studenog 2023. godine tijekom radnog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji gradonačelnici Grada Novske Mariji Kušmiš uručila...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.