Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

U OŠ Popovača gostovao šahovski velemajstor Alojzije Janković, održano županijsko natjecanje u šahu

Osnovna škola Popovača ovih je dana centar zanimljivih šahovskih susreta. U četvrtak, 26. listopada ova je škola bila domaćin županijskog natjecanja u šahu za osnovne i srednje škole.

Natjecanje u organizaciji Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije u dvorani OŠ Popovača okupilo je čak 33 ekipe odnosno 160 učenika, 25 voditelja, 4 suca te 20-ak volontera koji su pružili podršku organizatorima u pripremi natjecanja.
Mladim šahistima dobrodošlicu je izrazio ravnatelj škole Dražen Mlakar, a uspješne rezultate zaželjeli su im i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić te predsjednik Školskog sportskog saveza SMŽ Josip Šimunović. Susret je službeno započeo himnom u izvedbi Pjevačkog zbora OŠ Popovača pod voditeljstvom učitelja Dominika Domitrovića.

Šah je ujedno intelektualna igra i sport koji se u svijetu sve više koristi kao odgojno-obrazovno sredstvo.

„I u Osnovnoj školi Popovača ova izvannastavna aktivnost budi snažan interes te nam je zadovoljstvo i čast biti domaćinima ovog brojnog susreta učenika iz svih krajeva Županije“ – naglasio je voditelj šahista, vjeroučitelj Danijel Markešić.

Ovo natjecanje puno zanimljivih mečeva obilježila je odlična atmosfera, a među najuspješnijim društvima bilo je i ŠSD MOSLAVAC – OŠ Popovača koje je u kategoriji djevojčica osnovnih škola izborilo prvo mjesto.

Uz geslo poznatog šahovskog citata ‘Život je prekratak za šah’, Byron, u OŠ Popovača organiziran je susret učenika s velemajstorom Alojzijem Jankovićem. Mlade šahiste velemajstor je uvodno upoznao sa zanimljivostima o načinu otvaranja igre, aktivnosti i potezima, a potom je njih 20-ak članova školskog šahovskog kluba s Alojzijem Jankovićem odmjerilo snage u atraktivnoj šahovskoj simultanki koju je otvorio gradonačelnik Josip Mišković uz kojeg je bio i njegov zamjenik Lovro Miklaužić.

Gradonačelnik je pritom izrazio podršku organizaciji ovakvih susreta poručivši sudionicima da će ovo šahovsko iskustvo za njih zasigurno predstavljati značajan motiv za daljnji rad i napredovanje u ovoj plemenitoj igri.

Više vijesti

Sisak

Sisačke kuglačice Sara Pejak i Valentina Smuđ su kao članice kuglačkog kluba “Mlaka” Rijeka u subotu 25. studenog nastupile u kuglačkoj Ligi prvaka. U...

Popovača

U ponedjeljak, 27. studenog 2023. godine, Neuropsihijatrijsku bolnicu “dr. Ivan Barbot Popovača” posjetio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak sa suradnicima. Obišao je Polikliničke...

Popovača

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na svom području čija ukupna mirovina, uključujući i inozemnu mirovinu, ne prelazi iznos od 360 eura mjesečno te...

Popovača

Ove nedjelje, 3. prosinca 2023. godine, provest će se Mjesni izbori za područje Grada Popovače. Više o tome, gradonačelnik Josip Mišković Mišković naglašava kako...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.