Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

U OŠ Popovača gostovao šahovski velemajstor Alojzije Janković, održano županijsko natjecanje u šahu

Osnovna škola Popovača ovih je dana centar zanimljivih šahovskih susreta. U četvrtak, 26. listopada ova je škola bila domaćin županijskog natjecanja u šahu za osnovne i srednje škole.

Natjecanje u organizaciji Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije u dvorani OŠ Popovača okupilo je čak 33 ekipe odnosno 160 učenika, 25 voditelja, 4 suca te 20-ak volontera koji su pružili podršku organizatorima u pripremi natjecanja.
Mladim šahistima dobrodošlicu je izrazio ravnatelj škole Dražen Mlakar, a uspješne rezultate zaželjeli su im i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić te predsjednik Školskog sportskog saveza SMŽ Josip Šimunović. Susret je službeno započeo himnom u izvedbi Pjevačkog zbora OŠ Popovača pod voditeljstvom učitelja Dominika Domitrovića.

Šah je ujedno intelektualna igra i sport koji se u svijetu sve više koristi kao odgojno-obrazovno sredstvo.

„I u Osnovnoj školi Popovača ova izvannastavna aktivnost budi snažan interes te nam je zadovoljstvo i čast biti domaćinima ovog brojnog susreta učenika iz svih krajeva Županije“ – naglasio je voditelj šahista, vjeroučitelj Danijel Markešić.

Ovo natjecanje puno zanimljivih mečeva obilježila je odlična atmosfera, a među najuspješnijim društvima bilo je i ŠSD MOSLAVAC – OŠ Popovača koje je u kategoriji djevojčica osnovnih škola izborilo prvo mjesto.

Uz geslo poznatog šahovskog citata ‘Život je prekratak za šah’, Byron, u OŠ Popovača organiziran je susret učenika s velemajstorom Alojzijem Jankovićem. Mlade šahiste velemajstor je uvodno upoznao sa zanimljivostima o načinu otvaranja igre, aktivnosti i potezima, a potom je njih 20-ak članova školskog šahovskog kluba s Alojzijem Jankovićem odmjerilo snage u atraktivnoj šahovskoj simultanki koju je otvorio gradonačelnik Josip Mišković uz kojeg je bio i njegov zamjenik Lovro Miklaužić.

Gradonačelnik je pritom izrazio podršku organizaciji ovakvih susreta poručivši sudionicima da će ovo šahovsko iskustvo za njih zasigurno predstavljati značajan motiv za daljnji rad i napredovanje u ovoj plemenitoj igri.

Više vijesti

KULTURA

U suradnji s PULS-om “Moslavački štrk”, u Udbini je održana tradicijska međunarodna likovna kolonija “Rodu u nasljeđe“ u organizaciji SKD Prosvjeta Pododbor Udbina. „Iako...

Petrinja

Saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes zajedno sa svojim zamjenikom Ivanom Prskalom održala je prijam za hrvatskog branitelja i petrinjskog ultramaratonca Branka...

Popovača

U nedjelju 14. srpnja Frano Bijelić proslavio je mladu misu u Popovači u župi Sv. Alojzija Gonzage pod geslom: “Prepusti Gospodinu putove svoje, u...

Popovača

Grad Popovača širi svoju vodovodnu mrežu te nastavlja sa izgradnjom u vinogradarskim naseljima i odvojcima ulica, te ove godine planira napraviti još oko osam...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.