Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

U OŠ Popovača gostovao šahovski velemajstor Alojzije Janković, održano županijsko natjecanje u šahu

Osnovna škola Popovača ovih je dana centar zanimljivih šahovskih susreta. U četvrtak, 26. listopada ova je škola bila domaćin županijskog natjecanja u šahu za osnovne i srednje škole.

Natjecanje u organizaciji Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije u dvorani OŠ Popovača okupilo je čak 33 ekipe odnosno 160 učenika, 25 voditelja, 4 suca te 20-ak volontera koji su pružili podršku organizatorima u pripremi natjecanja.
Mladim šahistima dobrodošlicu je izrazio ravnatelj škole Dražen Mlakar, a uspješne rezultate zaželjeli su im i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić te predsjednik Školskog sportskog saveza SMŽ Josip Šimunović. Susret je službeno započeo himnom u izvedbi Pjevačkog zbora OŠ Popovača pod voditeljstvom učitelja Dominika Domitrovića.

Šah je ujedno intelektualna igra i sport koji se u svijetu sve više koristi kao odgojno-obrazovno sredstvo.

„I u Osnovnoj školi Popovača ova izvannastavna aktivnost budi snažan interes te nam je zadovoljstvo i čast biti domaćinima ovog brojnog susreta učenika iz svih krajeva Županije“ – naglasio je voditelj šahista, vjeroučitelj Danijel Markešić.

Ovo natjecanje puno zanimljivih mečeva obilježila je odlična atmosfera, a među najuspješnijim društvima bilo je i ŠSD MOSLAVAC – OŠ Popovača koje je u kategoriji djevojčica osnovnih škola izborilo prvo mjesto.

Uz geslo poznatog šahovskog citata ‘Život je prekratak za šah’, Byron, u OŠ Popovača organiziran je susret učenika s velemajstorom Alojzijem Jankovićem. Mlade šahiste velemajstor je uvodno upoznao sa zanimljivostima o načinu otvaranja igre, aktivnosti i potezima, a potom je njih 20-ak članova školskog šahovskog kluba s Alojzijem Jankovićem odmjerilo snage u atraktivnoj šahovskoj simultanki koju je otvorio gradonačelnik Josip Mišković uz kojeg je bio i njegov zamjenik Lovro Miklaužić.

Gradonačelnik je pritom izrazio podršku organizaciji ovakvih susreta poručivši sudionicima da će ovo šahovsko iskustvo za njih zasigurno predstavljati značajan motiv za daljnji rad i napredovanje u ovoj plemenitoj igri.

Više vijesti

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.