Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

U tri odvojena slučaja na području Topuskog i Gline policija spriječila krijumčarenje 125 stranih državljana

Policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta su u utorak, 3. listopada u jutarnjim satima na području Topuskog, zaustavili kombi bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin, a u kombiju se nalazilo 48 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Sljedećeg dana, 4. listopada u jutarnjim satima, također na području Topuskog, zaustavljen je kombi slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji slovenski državljanin, a u kombiju se nalazilo 32 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Potom je u četvrtak, 5. listopada, u noćnim satima na glinskom području, zaustavljen 52-godišnji hrvatski državljanin koji je u kombiju zagrebačkih registracija prevozio 45 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Tijekom postupanja policije svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

U subotu, 27. travnja, oko 1 sat, u mjestu Mošćenica na petrinjskom području, zaustavljen je 27-godišnjak koji je bez položenog vozačkog ispita i pod...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 24. travnja, u večernjim satima, u Zeleničkoj ulici u Novskoj, u krugu poduzeća, došlo je do eksplozije kotla s vodom kojom prilikom...

Iz policijske bilježnice

Građanin je jučer, 24. travnja, prilikom čišćenja garaže u Sunji, pronašao četiri ručne bombe koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. “Sukladno...

Iz policijske bilježnice

U ponedjeljak, 22. travnja, u večernjim satima, u Popovači, došlo je do požara u podrumskim prostorijama 44-godišnjeg vlasnika. Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.