Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

FOTO | Zdravstvena ustanova ZRINUS svečano obilježila 20 godina uspješnog poslovanja

Prigodnom svečanosti u Sisku, pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i Hrvatske komore medicinskih sestara, zdravstvena ustanova Zrinus iz Petrinje obilježila je 20 godina rada.

Ravnatelj ustanove mr. Petar Ćosić rekao je kako je ona s 20 zaposlenih vodeća ustanova toga tipa u Sisačko-moslavačkoj županiji, a prisutna je gotovo na području cijele županije.

Nakon otpusta iz bolnice, nakon bolničkog liječenja, pacijenta netko preuzima, a to su ustanove za zdravstvenu njegu i njihovi stručni djelatnici, medicinske sestre i fizioterapeuti, ističe mr. Petar Ćosić.

Počeci nisu bili jednostavni, radi se na ruralnom i depriviranom području Banovine. Od 2003. godine ulazimo u kuće bolesnika, suočavamo se s velikim traumama, poslijeratnim ožiljcima i obnovom, podsjetio je ravnatelj ustanove Zrinus:

Uloga i postignuća ustanove u zajednici su veliki, dodaje mr. Ćosić:

Riječ je o radu na terenu, zahtjevnom, odgovornom, predanom, i što je najvažnije, stručnom radu, istaknuo je čestitajući Zrinusu obljetnicu predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić:

Predsjednica Udruge medicinskih sestara i medicinskih tehničara zdravstvene njege u kući Vlatka Mrzljak čestitajući mr. Petru Ćosiću i Zrinusu obljetnicu naglasila je ulogu kompetentnosti i upornosti u cilju prepoznavanja značaja zdravstvene njege:

Na predanom i kontinuiranom radu čestitao je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak:

Na svečanosti je promoviran video spot “ZRINUS – naših 20 godina”, te uručena priznanja. Poveljom za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad te doprinos razvitku Ustanove nagrađeni su zaposlenici Ivana Prečanica, Marica i Petar Ćosić. Prvostupnici sestrinstva Ireni Barukčić, uručena je nagrada za životno djelo.

Dodajmo kako je ova ustanova na temelju brojnih referenci i prednosti prepoznatljiva i izvan granica naše županije. Visoka obrazovna struktura zaposlenika, kontinuirani programi trajne edukacije, međunarodno stručno iskustvo i brojna priznanja stavljaju Zrinus u sam vrh ustanova za zdravstvenu njegu.

Zrinus ima svoje predstavnike u Povjerenstvu za palijativnu skrb Ministarstva zdravstva, u Skupštini HUP-a, Udruzi HUP-a za zdravstvenu njegu, rehabilitaciju i socijalnu skrb te strukovnim udrugama UZNJUK i UFUZ.

Više vijesti

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

PROMO

Hotel Panonija Sisak zapošljava kuhare, konobare i recepcionere. Za više informacija i prijavu kontaktirajte 091 602 13 97 ili putem e-maila financije@hotel-panonija.hr

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.