Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Ne propustite “Dane okusa Banovine, Moslavine i Posavine” od 17. studenog do 3. prosinca, donosimo jelovnike!

Okusi i mirisi lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina, pića i domaćih poljoprivrednih proizvoda doživljaj su za „dušu i tijelo“. Doživljaj koji osvaja i ispunjava!

Susresti se s njima znači upoznati bogatstvo i raznolikost koja je s jedne strane nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta, ili s druge strane osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. I jednima i drugima šarm je u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice.

Od petka, 17. studenoga počinju 4. nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organiziraju županijske turističke zajednice u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Projekt Okusi Hrvatske tradicije bavi se unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda Okusi tradicije, te sustavnim razvojem novih lokalnih turističkih proizvoda i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini.

Ljubitelji dobre hrane tako će kroz 17 dana u ugostiteljskim objektima moći uživati u lokalnim jelima pripremljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od najmanje 3 slijeda i to po cijenama već od 17€ po meniju pa sve do 30 € po meniju.

Na području Sisačko – moslavačke županije šest je ugostiteljskih objekata koji su nositelji standarda Okusi Banovine, Moslavine i Posavine i koji sudjeluju u nacionalnim Danima okusa tradicije: Moslavačka priča (Mala Ludina), Restoran Štuka (Petrinja), Restoran Djed (Hrvatska Kostajnica), Restoran Ban Jelačić (Topusko), Hotel Panonija (Sisak), Ekoetno selo Strug (Krapje).

Objekti nositelji standarda Okusi Hrvatske tradicije razastiru pred vas široku paletu gastronomskog blaga. Mirisi i okusi tradicije kojima odišu pružit će vam istinski užitak blagovanja.

Posjetite ih i dobar vam tek!

Više vijesti

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija uspješno je privela kraju još jedan projekt u sustavu zdravstva. Obnovom Doma zdravlja SMŽ u Dvoru osigurani su još bolji uvjeti za...

KULTURA

„Grlo moje, daj zaori bolje”, sada već tradicionalna 4. Smotra šetanih kola, okupit će ove godine u Selima pokraj Siska, uz dva domaća društva...

VIJESTI

Od 8. do 15. svibnja u Republici Hrvatskoj obilježava se Tjedan Crvenog križa kojega će društva Hrvatskog Crvenog križa obilježiti provedbom različitih aktivnosti u...

Jasenovac

Ususret 29. obljetnici VRO Bljesak i Danu Općine Jasenovac, jučer je u središtu Jasenovca otkriveno spomen-obilježje „Jasenovačka golubica“, rad akademskog kipara Petra Dolića. Spomen-obilježje...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.