Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Ne propustite “Dane okusa Banovine, Moslavine i Posavine” od 17. studenog do 3. prosinca, donosimo jelovnike!

Okusi i mirisi lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina, pića i domaćih poljoprivrednih proizvoda doživljaj su za „dušu i tijelo“. Doživljaj koji osvaja i ispunjava!

Susresti se s njima znači upoznati bogatstvo i raznolikost koja je s jedne strane nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta, ili s druge strane osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. I jednima i drugima šarm je u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice.

Od petka, 17. studenoga počinju 4. nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organiziraju županijske turističke zajednice u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Projekt Okusi Hrvatske tradicije bavi se unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda Okusi tradicije, te sustavnim razvojem novih lokalnih turističkih proizvoda i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini.

Ljubitelji dobre hrane tako će kroz 17 dana u ugostiteljskim objektima moći uživati u lokalnim jelima pripremljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od najmanje 3 slijeda i to po cijenama već od 17€ po meniju pa sve do 30 € po meniju.

Na području Sisačko – moslavačke županije šest je ugostiteljskih objekata koji su nositelji standarda Okusi Banovine, Moslavine i Posavine i koji sudjeluju u nacionalnim Danima okusa tradicije: Moslavačka priča (Mala Ludina), Restoran Štuka (Petrinja), Restoran Djed (Hrvatska Kostajnica), Restoran Ban Jelačić (Topusko), Hotel Panonija (Sisak), Ekoetno selo Strug (Krapje).

Objekti nositelji standarda Okusi Hrvatske tradicije razastiru pred vas široku paletu gastronomskog blaga. Mirisi i okusi tradicije kojima odišu pružit će vam istinski užitak blagovanja.

Posjetite ih i dobar vam tek!

Više vijesti

SMŽ

Školski sportski dan, koji je u sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije organizirao Školski sportski savez SMŽ, okupio je jučer u Sisku oko 800 djece s...

Petrinja

Na lokaciji Privremenog skladišta građevinskog materijala Mala Gorica jučer je održana primopredaja specijalnog komunalnog vozila – čistilice Komunalcu Petrinja d.o.o. Vrijednost čistilice iznosi 260.787,50...

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predao je ravnateljici Doma za starije osobe Sisak, Ružici Čakširan, ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura koji će se...

SMŽ

U Sisku je svečanom sjednicom Skupštine obilježen Dan Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije na kojoj su istaknutim pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.