Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

FOTO | Obitelj iz Kanaka u novoobnovljenom domu

Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije obnovila je kuću obitelji Jambrec u sisačkom naselju Kanak koja je ljetos pretrpjela velika oštećenja u stravičnom zločinu prilikom kojega je smrtno stradala supruga Miroslava Jambreca, ranjeno nekoliko mještana te izazvan požar na obližnjim kućama.

Miroslava Jambreca i njegovog malodobnog sina Gabrijela, koji je te nesretne večeri ostao bez svoje majke, posjetio je danas župan Ivan Celjak sa suradnicima, ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik i ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić.

Dom obitelji Jambrec bio je uništen i spaljen. Sisačko-moslavačka županija osigurala je sredstva u iznosu 60.000 € za građevinske radove, izmjenu stolarije, podne obloge i popravak fasade, a Caritas Sisačke biskupije pomogao je u opremanju kuće.

Veliku materijalnu štetu pretrpjela je i obitelj Goronja čija je kuća u potpunosti uništena, a u kojoj su živjeli Tomislav i njegova majka Ljubica. I obitelj Goronja dobit će svoj novi dom. Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije, izgradit će im potpuno novu kuću. Povratku na svoje dvorište posebno se veseli Tomislavova majka koja će ponovno moći obrađivati svoj vrt.

Župan Celjak posjetio je još i obitelj Miljenka Komosara koji je bio teško ranjen i još se oporavlja od tragičnog događaja te je posjetio i Nedu Šehića i njegovu tročlanu obitelj koja će se početkom iduće godine proširiti za još jednog člana, a Caritas će im osigurati potrebnu opremu za dolazak bebe.

Sisačko-moslavačka županija, osim što je osigurala sredstva za obnovu jedne kuće i izgradnju druge kuće, pomogla je stradalim obiteljima i jednokratnim novčanim potporama, a Hrvatski Caritas također će pomoći kupnjom potrebne opreme za kuće.

Više vijesti

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.