Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Sufinanciranje troškova stanovanja za sedam mladih obitelji koje žive na području Grada Kutine

U Vijećnici Grada Kutine danas su dodijeljeni ugovori o sufinanciranju troškova stanovanja mladim obiteljima s područja Grada Kutine za 2023. godinu.

Naime, temeljem Provedbenog programa Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u razdoblju od 2021. do 2024. godine i odluke o raspisivanju i provedbi Pilot projekta javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023.

Grad Kutina je raspisao Javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Na Javni poziv se u predviđenom roku i na propisan način javilo 12 podnositelja, njih 5 nije ispunilo predviđene uvjete, dok ih je 7 ostvarilo pravo na sufinanciranje.

Javni poziv je objavljen 11. rujna na mrežnim stranicama Grada Kutine , a rok za prijavu je bio otvoren do 29. rujna 2023. godine, podsjetio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić.

Spomenute iznose će korisnici dobiti jednokratno na žiro račune“, rekao je pročelnik Tomičić.

„Na vrijeme sam se informirao o samom pozivu te prikupio potrebnu dokumentaciju”, istaknuo je Hrvoje Košutić, jedan od onih koji su ostvarili spomenuto sufinanciranje.

Ovim pozivom sufinanciraju se troškovi stanovanja korisnicima koji imaju slobodno ugovorene najamnine s najmodavcima fizičkim osobama te koji ugovorom ovjerenim od strane mjerodavnog tijela i prijavljenim Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi dokažu postojanje podstanarskog odnosa u stambenom objektu koji se nalazi na području jedinice lokalne samouprave (prijavitelja).

Više vijesti

Kutina

U kutinskoj Gradskoj vijećnici potpisani su ugovori s predstavnicima udruga civilnog društva. Na natječaj za financiranje pristiglo je 55 projektnih prijava od strane 39...

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predao je ravnateljici Doma za starije osobe Sisak, Ružici Čakširan, ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura koji će se...

Kutina

U prostoru gradske vijećnice Grada Kutine gradonačelnik je održao prijem ženske juniorske boksačke reprezentacije koja se pripremala za Europsko juniorsko prvenstvo koje se održava...

Kutina

U prostoru gradske vijećnice Grada Kutine održano je predstavljanje Gradskog savjetnika – inovativne AI komunikacijske platforme za poljoprivrednike na kojoj su nazočili gradonačelnik Zlatko...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.