Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Uoči koncerta ‘Domu mom’ bira se najljepša domoljubna pjesma

Veliko zagrijavanje ususret velikog koncerta ‘Domu mom’ u Areni Zagreb

Još su samo dva mjeseca do prvog velikog koncerta domoljubne glazbe ‘Domu mom’ koji se održava u Areni Zagreb 13.1.2024. Organizatori prvi puta okupljaju ovako veliki broj izvođača: njih 25, sve redom poznatih imena glazbene scene, a ukupno 150 glazbenika, među kojima i plesni ansambl, izmijenjivat će se na pozornici. S ovako dugačkim line-upom posjetitelji mogu očekivati i bogati program, poznate i drage pjesme ispjevane domovini i pojedinim hrvatskim krajevima. Koliko su različiti izvođači i glazbeni žanrovi iz kojih dolaze, toliko će biti raznovrsne i pjesme koje će izvoditi, sve dobro poznate publici, ali u nekoj novoj izvedbi i aranžmanu.

Kako se puni dvorana, tako se sve više govori o trosatnom koncertu, pa je organizator Laudato TV na društvenim mrežama postavio pitanje ‘Koja je vama najdraža domoljubna pjesma?’. Očekivano, ovo je pitanje izazvalo veliki broj glasova i komentara pratitelja. Mnogi su se odlučili za pjesmu ‘Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj’ Daleke obale koja je česta u repertoaru navijača hrvatske reprezentacije, drugima je ‘Ne dirajte mi ravnicu’ Miroslava Škore klasik koji ne prolazi, veliki broj je onih kojima je ‘Lijepa li si’ Marka Perkovića Thompsona pri srcu, dok ‘Moja domovina’ Zrinka Tutića i Rajka Dujmića vodi kao svojevrsna himna hrvatskog jedinstva i ponosa.

U stotinama komentara navedene su i druge publici drage pjesme od ‘Dajem ti srce’, ‘Croatio, iz duše te ljubim’, ‘Tvoja zemlja’, ‘Zemlja dide mog’, ‘Mojoj majci’, ‘Bili cvitak’ i brojne druge.

Nesumnjivo je da će većina od njih biti i izvedena 13.1.2024. na koncertu domoljubne glazbe koji se održava na 32. obljetnicu međunarodnog priznanja RH od strane Vatikana.

Na prvom ‘Domu mom’ nastupaju: Mate Bulić, Dražen Zečić, Zorica Kondža, Opća opasnost, Najbolji hrvatski tamburaši, Meri Cetinić, Đani Stipaničev, klapa Cambi, Dražen Žanko, Zaprešić Boys, Tiho Orlić, Ana Žagar i Ličke drvosječe, klapa Cesarice, Pava, Josipa Palameta, Iva Ajduković, Goran Orešković, Dino Petrić, Adalbert Turner Juci, Vokalisti trogirske katedrale, ansambl ‘Jedinstvo’, a ovom velikom koncertu pridružit će se još i drugi. Orkestrom ravna Ante Gelo.

Više vijesti

SMŽ

Razvojna agencija SIMORA organizira dvodnevnu konferenciju pod nazivom “Zelena i ruralna SMŽ” koja za cilj ima istaknuti nove mogućnosti ruralnog razvoja, ali i sve...

KULTURA

Profesori Glazbene škole Frana Lhotke u utorak, 11. lipnja predstavit će glazbeno znanje i umijeće na svojim instrumentima na koncertu koji će biti održan...

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će, u utorak 11. lipnja u 11 sati, misno slavlje u crkvi sv. Martina u Martinskoj Vesi povodom Dana...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.