Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Videoigre za neurodivergentne – Tvrtka iz Novske potpisala ugovor o suradnji s tvrtkom s Floride

ANIQ d.o.o posluje već pet godina u Novskoj te je prva osnovana tvrtka u inkubatoru PISMO powered by A1. Trenutno broje devet djelatnika, a svakim se projektom trude razviti nove mehanike igranja te fantastične vizualne efekte što im je do sada, s preko 130 uspješnih projekata, doista polazilo za rukom. Da ANIQ-u zaista ide uspjeh za uspjehom, pokazuje i tek potpisani ugovor s američkom tvrtkom.

ANIQ, uspješni startup smješten u Novskoj, i Haystack Unlimited, LLC, ugledna tvrtka iz Floride, s oduševljenjem najavljuju svoje partnerstvo u stvaranju revolucionarne videoigre pod radnim nazivom “Thread-the-game”. Glavni pokretač ove suradnje je ideja o stvaranju igre koja će ne samo pružiti vrhunsku zabavu, već i služiti kao inovativni alat za zapošljavanje.

Tijekom dvodnevnog posjeta ANIQ-u, izvršna direktorica Haystacka, Shelley Tanner, i tehnički direktor, Michael Rifkin, ujedinili su snage s ANIQ-ovim timom kako bi oživjeli ovu potpuno novu ideju. Suradnja je rezultirala službenim partnerstvom dviju tvrtki, a rezultat toga je “Thread-the-game”, hibridna žanrovska igra koja sjedinjuje elemente zabave i ozbiljnog igranja.

Ova vrhunska igra bit će namijenjena zabavljanju igrača, ali i otkrivanju njihovih prednosti i preferencija, posebno u kontekstu radnog okruženja. Inkluzivnost je u srcu ovog projekta, a “Thread-the-game” će se razvijati s fokusom na prilagođavanje igračima s neurodivergentnim osobinama, uključujući poremećaj iz spektra autizma (ASD). Sveobuhvatno će se razmotriti osjetilne, društvene i komunikacijske razlike, omogućujući igračima da prilagode svoje iskustvo igranja na temelju svojih jedinstvenih potreba. Uključujući uvide stručnjaka za psihologiju, UX dizajn, tehničku pristupačnost i neurodivergentne igrače, tim ima za cilj postići dizajn usmjeren na korisnika koji besprijekorno služi svojoj svrsi.

Nedavne statistike gaming industrije naglašavaju hitnu potrebu za ovom igrom. Iznenađujuće, 18% zaposlenika u industriji videoigara identificira se kao neurodivergentno, pri čemu autistični pojedinci čine značajan dio te skupine. Štoviše, gotovo polovica identificiranih neurodivergentnih pojedinaca svakodnevno igra videoigre.

Unatoč svojim talentima, tražitelji posla koji se identificiraju kao autisti suočavaju se s alarmantno visokim stopama nezaposlenosti ili nedovoljne zaposlenosti. “Thread-the-game” ima za cilj riješiti ovaj problem i osnažiti neurodivergentne pojedince isticanjem njihovih, inače skrivenih, talenata koristeći prikupljene podatke o igračima kako bi se poboljšali izgledi za zapošljavanje.

Prototip igre možemo očekivati do sredine 2024., dok bi konačna verzija trebala biti predstavljena krajem 2025. ANIQ i Haystack Unlimited, LLC pozivaju sve da prate njihovu izvanrednu priču kako bi zajedno stvorili svjetliju budućnost, naglašavajući talente neurodivergentnih pojedinaca i poboljšavajući izglede za zapošljavanje kroz inovativni pristup videoigrama.

ANIQ ostvaruje značajne uspjehe već pet godina. Njihov impresivan niz uključuje i visok plasman na Liderovoj listi “Top 100-oni koji dolaze” prošle godine. . Njihova stručnost u izradi edukativnih igara vidljiva je kroz raznolike projekte za klijente. Jedan od primjera je Dabrica Darka, dječja igra o sigurnosti na internetu, koja je izrađena u suradnji s udrugom Suradnici u učenju i uz podršku Google-a. ANIQ ponosno najavljuje svoju prvu samostalnu igru pod nazivom Swing by koju možemo očekivati još ovog mjeseca.

Više vijesti

Novska

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je sa suradnicima u ponedjeljak 13. studenog 2023. godine tijekom radnog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji gradonačelnici Grada Novske Mariji Kušmiš uručila...

SMŽ

Nakon pauze, na Zagrebački velesajam se vratio popularni gaming sajam Reboot InfoGamer na kojemu sudjeluje i jedini hrvatski poduzetnički gaming inkubator PISMO koji izlaže...

Novska

Grad Novska poziva građane na ispunjavanje ankete za kreiranje Prijedloga proračuna za 2024. godinu. “Drage Novljanke i Novljani, pozivamo vas da se uključite u...

Novska

Grad Novska jednu od najvećih suradnji ostvaruje sa Sisačko-moslavačkom županijom. Riječ je o zajedničkom projektu razvoja gaming industrije u Novskoj. Više o tome zamjenik...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.