Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Advent u Hrvatskoj Kostajnici donosi Božićni sajam, besplatne kobasice i fritule, dolazak Djeda Mraza…

Hrvatska Kostajnica – najtoplija božićna bajka uz Unu

Ne propustite najtopliju božićnu bajku u Sisačko – moslavačkoj županiji! Subotu, 16.12.2023. od 17 sati rezervirajte za posjet Hrvatskoj Kostajnici, ljepotici na Uni. Očekuje vas jedan od najmaštovitijje okićenih i najosvjetljenijih gradova u kontinentalnoj Hrvatskoj, punktovi s logorskom vatrom, veliki Božićni sajam s rukotvorinama i domaćim proizvodima, blagdanska gastronomska ponuda i raznolik zabavno – glazbeni program pun iznenađenja.

Na Trgu Nikole Šubića Zrinskog proslava će započeti tradicionalnim paljenjem svijeće i molitvom koju će predvoditi pater Stjepan Jambrošić, župnik Crkve sv. Nikole biskupa u Hrvatskoj Kostajnici i dekan dubičko-kostajničkog dekanata.

Zabavno – glazbeni program otvorit će klapa Kana G iz Zagreba glazbenog voditelja Matije Škvorca koja je pripremila poseban blagdanski program za publiku u Hrvatskoj Kostajnici te donijet će dalmatinski melos na obalu Une. Klapa Kana G nastupila je ove godine na Večeri klapa debitanata 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš i osvojila prvo mjesto, te izborila nastup na izbornim večerima Festivala, a kasnije i na završnoj večeri muških klapa. Ovo neobično ime dobila je po  mjestu u Galileji (Kana Galilejska) u kojemu je Isus Krist na svadbi učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino, naznačivši time početak svojega javnoga djelovanja. Matija Škvorc dugogodišnji je voditelj zbora mladih »Maranatha« i gospel-sastava »The Messengers« u župi Blažene Djevice Marije Žalosne u zagrebačkom naselju Špansko te je voditelj mješovitoga zbora zagrebačke katedrale. Diplomirao je solo pjevanje na Glazbenoj akademiji u Zagrebu 2012. godine, a od 2014. zaposlen je u kazalištu “Komedija”.

Blagdanski program nastavit će Vokalni ansambl “Magdalene” iz Sunje koji je mlad po nastanku, od 2020., ali s dugogodišnjim glazbeno-scenskim stažem i iskustvom članica koje su ga osnovale. Njeguju tradicionalni način pjevanja sunjske Posavine “na bajs” kojeg su dokumentirale i kroz zvučni zapis, a promociju zapisa uskoro očekujemo. U svom stilu otpjevat će nekoliko prigodnih napjeva i nastaviti zagrijavati atmoferu.

Jedno od iznenađenja večeri svakako su Mažoretkinje Grada Siska i Plesna udruga Dijamant koje će se predstaviti u punom sastavu – u sve tri sekcije podijeljenje po uzrastu u kojima će sudjelovati oko 35 djevojčica, a posljednja najstarija sekcija pripremila je uz svoj ples i poseban svjetlosni efekt koji ne smijete propustiti. A kakve su kostime tek sašile!

Nakon njih slijede pravi mali slatkiši – KUD “Jeka” iz Hrvatske Dubice predstavit će se sa svojom dječjom sekcijom – dvadesetak mini Djedova i Baka Mrazeva zapjevat će i zaplesati na radost svih prisutnih.

Osnovna škola Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica održat će program svoje glavne godišnje priredbe kroz koji će pokazati svoj kvalitetan, ustrajan rad. Pod vodstvom nastavnika glazbene kulture Roberta Vojvodića, vokala i svirača nekadašnjeg izuzetno popularnog Tamburaškog sastava Bekrije koji je djelovao od 1993. do 2002. i koji je izbacio hitove poput “Po prašumi i divljini” I “Garavušo garava”, nastupat će dva zbora – veliki i mali te dvije izuzetno talentirane učenice Lara Crnojević i Mateja Lenac solo će otpjevati nekoliko pjesama. Njihov dio programa upotpunit će i recitatorska i dramska skupina.

Prije dočeka Djeda Mraza čiji će dolazak u grad biti pravi spektakl i iznenađenje, a naravno da će doći s puno poklona, Baka Mraz ispričat će jednu divnu zimsku bajku. Baka Mraz jedna je od najboljih storytellera u Hrvatskoj, a riječ je o Sabini Gvozdić iz Ogulina koja je posebno poznata po pripovjedanju bajki Ivane Brlić – Mažuranić i narodnih bajki iz ogulinskog kraja.

Da bi došao Djed Mraz, pjesmom će ga dozvati gradski Dječji vrtić Krijesnica. Pjesmu “Crveni kaput” napisala je, uglazbila i osmislila koreografiju ravnateljica vrtića Ivančica Krmpotić Bobić. “Glasno, glasno, glasnije, sad spremni smo svi plesom i pjesmom ga dočekati…” Uz pomoć svojih vilenjaka i likova iz crtića Djed Mraz podijelit će poklone svoj dobroj djeci na Trgu, a djeća će mu moći i sjesti u krilo, šapnuti mu svoje želje za Božić, a i malo ga povući za bradu.

Nakon što se euforija oko poklona stiša, program se nastavlja i slijedi nova glazbena poslastica – TAMBURAŠI LEGENDE iz Zagreba. Bend postoji od 2009., a čine ga šestorica mladih i zabavnih članova koji uz tamburaške instrumente, imaju harmoniku, bubnjeve i bas gitaru što im omogućuje izvođenje raznovrsnog repretoara. Nema stajanja do kasno u noć.

Čitavu proslavu uokvirit će dvadesetak štandova s raznovrsnom i bogatom ponudom lokalnih obrta, udruga i OPG-ova koji će se predstaviti s rukotvorinama i domaćim proizvodima. Ako želite biti originalni i posebni u svom odabiru božićnih poklona, prepustite se kostajničkom Božićnom sajmu. Sve Božićne poklone možete kupiti na jednom mjestu.

Za miris klinčića i cimeta u zraku pobrinut će se kostajnički ugostitelj Antonio Stanić. Grad Hrvatska Kostajnica sponzorirat će fritule i kobasice. Organizatori proslave su Grad Hrvatska Kostajnica, Turistička zajednica područja Banovina – Pounje, Gradsko društvo Crvenog križa Hrvatska Kostajnica, Udruga mladih Invictus i Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrvatska Kostajnica.

Stoga – 16.12. prepustite se najtoplijoj božićnoj bajci – onoj koju je za vas pripremila Hrvatska Kostajnica!

Više vijesti

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

PROMO

Hotel Panonija Sisak zapošljava kuhare, konobare i recepcionere. Za više informacija i prijavu kontaktirajte 091 602 13 97 ili putem e-maila financije@hotel-panonija.hr

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.