Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Celjak oporbenim zastupnicima: “Niste ni na koji način uključeni niti pridonijeli obnovi naše županije, stoga si pozornicu tražite drugdje”

Županijska organizacija HDZ-a SMŽ održala je danas konferenciju za medije.

“Poruka oporbenim zastupnicima koji se u našu županiju dolaze slikati u vrijeme obljetnica: niste ni na koji način uključeni niti pridonijeli obnovi naše županije, stoga si pozornicu tražite drugdje. Posljednjih dana imali smo prigodu vidjeti članove oporbe, SDP-a i MOST-a, kako šeću Petrinjom i koriste godišnjicu tragičnog, katastrofalnog potresa za vidljivost. Gospodin Grbin i Grmoja dolaze turistički na područje SMŽ i govore nama koji živimo i radimo na potresom pogođenom području o obnovi i revitalizaciji.

Pravo je pitanje što su učinili oni po pitanju obnove i revitalizacije. Ništa. Nula. Opstruirali su donošenje Zakona o obnovi u Saboru, kada je trebalo izglasati prvi Zakon o obnovi, ujedinjena oporba od ljevice do desnice napustila je sabornicu i time odgodila početak obnove. Ni Grbin ni Grmoja nisu osigurali novčana sredstava za obnovu, nisu pripremali projekte obnove, nisu ih prijavljivali na Fond solidarnosti, nisu obnovili ili izgradili ni jedan objekt.

Jedini prijedlog u posljednje 3 godine koji smo čuli od gospodina Grbina je da treba obnoviti prugu Petrinja-Karlovac. Tu istu prugu su demontirali, uklonili članovi sisačkog SDP-a okupljeni u udrugu Kopa Beach na poticaj sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, a pod pokroviteljstvom tadašnjeg ministra prometa Hajdaš Dončića. A možda je gospodin Grbin u Petrinji zapravo tražio ostatke tračnica po garažama lokalnih SDP-ovaca. To bi mu bilo produktivnije od komentiranja obnove o kojoj nema pojma. Ne može ni znati kada u životu nije proveo ni jedan projekt, a o obnovi dobiva podatke od Kristine Ikić Baniček koja je obnovila jedino objekt u kojem se nalazi njen ured.

Iako su Gradu Sisku kad i ostalim korisnicima odobrena sredstva za obnovu škola, muzeja, knjižnice, kazališta… gradonačelnica nije ni započela obnovu OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, koja se nalazi 300 metara od njenog ureda. Očito je bilo važnije da sebi osigura ured nego da obnovi školu za učenike”, navode iz HDZ-a SMŽ.

„Za razliku od Grada Siska, Sisačko-moslavačka županija je obnovila 15 škola, izgradili smo dvije nove škole u posljednje dvije godine. Od članova MOST-a na lokalnoj i nacionalnoj razini naviknuli smo slušati neistine. Tako je neistinu rekao i gospodin Grmoja vezano za izgradnju 8 zgrada odnosno 128 stanova koji su izgrađeni u Petrinji.

Proces izgradnje tih zgrada započeo je 2022. i namijenjeni su za stradalnike potresa. Članovi MOST-a služe se neistinom da unesu nemir među moje sugrađane iz Petrinje koristeći njihovu trenutnu nezavidnu životnu situaciju. Stanovnici SMŽ vide i osjete što sve rade Vlada i SMŽ u cilju poboljšanja kvalitete života u županiji“ – istaknuo je predsjednik ŽO HDZ SMŽ Ivan Celjak i dodao:

„Ovoliko ulaganja u SMŽ nismo imali u posljednjih 30 godina koliko imamo u posljednje 3 godine. MOST je stranka koja će ostati upamćena jedino po tome da su dobili vritnjak od predsjednika Vlade radi nesposobnosti koju su pokazali ono kratko vrijeme kada su bili članovi Vlade. Ovakvi turistički dolasci i pressice oporbe s nacionalne razine samo nas motiviraju da radimo još više, da radimo još kvalitetnije na obnovi i razvoju SMŽ jer nas podsjećaju tko je alternativa. Njih zanima vidljivost, cirkusiranje, prodavanje praznih priča. Njih ne zanima napredak Hrvatske i moje županije“ – zaključio je Celjak.

Sisak i Zagreb od nove godine imaju najveće poreze u Hrvatskoj

Petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes osvrnula se na uvođenje viših stopa poreza u Hrvatskoj za koju su se odlučili Zagreb i Sisak. Sisak koji se treba brže i više razvijati i obnavljati, zapravo nazaduje, a od nove godine sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček svojim sugrađanima uvodi najveću stopu poreza u Hrvatskoj, maksimalnih 34 %. Petrinja kojoj bi takav novac itekako dobro došao jer je pokrenuto puno projekata obnove i revitalizacije i veliko je gradilište, ističe gradonačelnica Petrinje, nije željela opterećivati svoje sugrađane i Petrinja neće uvoditi porez. Time će posredno rasti i plaće zaposlenih na području Petrinje, za razliku od Siščana.

Kristini Ikić Baniček nije bilo ni vrijeme ni mjesto dolaziti u Petrinju, jedino po što je mogla doći je naučiti kako graditi i obnavljati grad i kako olakšati građanima svoga grada daljnji život”, rekla je Komes.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.