Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

FOTO | Sisački redatelj Mladen Merzel i novinar i književnik Drago Hedl u Belišću postavili predstavu “Palej ljubavi”

Nakon subotnje pretpremijere, u nedjelju, 3. prosinca u Palači Gutmann u Belišću održana je premijera predstave “Palej ljubavi – romantična priča o belišćanskoj palači“, objavljeno je na stranicama Grada Belišća.

Predstava je nastala kao projekt Grada Belišća, Centra za kulturu i Turističke zajednice grada Belišća, a izvedena je u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku. Režirao ju je poznati sisački redatelj Mladen Merzel koji je s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku i Gradom Belišćem ostvario niz uspješnih suradnji.

Predstava “Palej ljubavi – romantična priča o belišćanskoj palači“ nastala je prema dramskom tekstu nagrađivanog novinara i književnika Drage Hedla.

U središtu predstave nalazi se Palača Gutmann u kojoj su oživjele, kroz fikciju i zbilju, brojne poznate belišćanske osobe i događaji.

Premijernoj izvedbi predstave prisustvovali su gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković sa suradnicima, gradonačelnik grada Belog Manastira Tomislav Rob, predstavnici Židovske općine Osijek i ostali uvaženi gosti.

Glumci i cijeli autorski tim nagrađen je dugotrajnim pljeskom publike, a u predstavi su, osim glumaca osječkog HNK-a Aljoše Čepla, Mateje Marušić i Miroslava Čabraje, igrali brojni glumci amateri i statisti; članovi Amaterskog kazališta Belišće, Crkveno pjevačko društvo Mir pod ravnanjem Želimira Sušića, učenici Glazbene škole, članovi Tamburaškog orkestra, Gradski puhački orkestar grada Belišća i Puhački orkestar DVD-a “Valpovo”.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.