Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Uvedene nove linije vlakova na relaciji Sisak – Zagreb

Novim voznim redom HŽPP-a 2023./2024. od 11. prosinca 2023. godine na relaciji Sisak-Zagreb prometuju dvije nove brze linije vlakova.

U dosadašnjem voznom redu Sisak i Zagreb bili su povezani s 32 vlaka u oba smjera, a novim voznim redom koji je stupio na snagu 10. prosinca 2023. godine, Sisak i Zagreb povezani su s dodatna dva vlaka. Dodatne linije vlakova vozit će od ponedjeljka do petka, osim blagdanima, prema sljedećem rasporedu: vlak 760 na relaciji Sisak Caprag (6.40 sati) – Sisak (6.47 sati) – Zagreb GK (7.27 sati) te vlak 761 na relaciji  Zagreb GK (16.26 sati) – Sisak (17.13 sati) – Sisak Caprag (17.20 sati).

Ovo nije prvo ulaganje HŽ Putničkog prijevoza u unapređenje kvalitete željezničkog prometa za područje naše županije.

Odmah nakon razornog potresa, koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, HŽPP uz potporu Vlade Republike Hrvatske uveo je besplatan željeznički prijevoz za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije pogođene potresom, odnosno stanovnike s područja gradova Petrinja, Glina, Sisak i Hrvatska Kostajnica te općina Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves.

Besplatan prijevoz vlakom osiguran je do 31. prosinca 2023. godine, a u narednim danima na sjednici Vlade RH odlučivat će se o produljenju ove mjere za narednih 6 mjeseci.

Kontinuirano se unaprjeđuje i željeznička prometna povezanost Sisačko-moslavačke županije s ostatkom Hrvatske. Naime nakon dugo godina, ovoga ljeta stanovnici Sisačko-moslavačke županije mogli su putovati izravnom noćnom linijom prema Šibeniku i Splitu. Putovanje je bilo besplatno za sve stanovnike naše županije pogođene potresom, a vlak je prometovao od 1. srpnja do 3. rujna 2023.

Osim uvođenja novih linija, od srpnja 2023. godine na  relaciji Zagreb-Sisak-Novska prometuje novi elektromotorni regionalni vlak kojim je znatno unaprijeđena kvaliteta prijevozne usluge te osiguran veći kapacitet putnika.

„Brojni su projekti koje provodi Vlada Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture u cilju što kvalitetnije povezanosti Sisačko-moslavačke sa Zagrebačkom županijom, ali i ostatkom Hrvatske.

Moslavački i slavonski dio županije izvrsno su povezani autocestom do Zagreba, a iduće godine očekujemo i završetak autoceste do Siska. To znači da ćemo osim kvalitetne željezničke povezanosti imati i izvrsnu cestovnu vezu s glavnim gradom, a što je iznimno važno za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije, osobito one koji svakodnevno putuju u Zagreb, bilo radi posla, studija, škole ili drugih razloga“ – zaključio je župan Celjak.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.