Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Besplatan obrok jednom dnevno osiguran je za 5.257 učenika u 22 škole kojima je Županija osnivač

U Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je osnivač 22 osnovne škole, besplatan obrok jednom dnevno osiguran je za 5 257 učenica i učenika za što se iz državnog proračuna ove školske godine izdvaja oko 1,2 milijuna eura.

Podsjetimo, Odlukom Vlade RH o financiranju školske kuhinje svim učenicima osnovnih škola u cijeloj Hrvatskoj osigurana je besplatna prehrana u školi koja se financira iz državnog proračuna.

Sve osnovne škole kojima je osnivač županija bile su spremne za provođenje te Odluke Vlade, te su bile u mogućnosti pripremati kuhane obroke.

Ulaganje u opremanje školskih kuhinja i blagovaonica Sisačko-moslavačka županija provodi kontinuirano u cilju poboljšanja kvalitete školske prehrane. Tijekom školske godine 2022./2023. u dodatno opremanje školskih kuhinja uloženo je oko 360 tisuća EUR, a između ostalih dodatno su opremljene i kuhinje OŠ Popovača, OŠ Rajić, OŠ Novska, OŠ Josipa Kozarca Lipovljani i OŠ Ludina.

Također, osnovne i srednje škole kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija uključene su u projekt Shema školskog voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda kojim se potiče uravnotežena prehrana i zdrave prehrambene navike djece u odgojno-obrazovnim ustanovama. Projektom Školska shema u školskoj godini 2023./2024. obuhvaćeno je ukupno 7808 učenika iz 19 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač županija.

Između ostalih to su i OŠ Ludina, OŠ Popovača, OŠ Zorke Sever, SŠ Novska, SŠ Tina Ujevića, Tehnička škola Kutina i Učenički dom Kutina.  Projekt vrijedan oko 52 tisuće eura financira se iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi i državnog proračun RH.

Više vijesti

SMŽ

U prostoru Kulturno-povijesnog centra SMŽ u Sisku jučer su županijskim sportskim savezima i sportskim klubovima/udrugama sa sjedištem u SMŽ dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti 84.800...

EMISIJE

U srijedu, 8. svibnja u emisiji Srijedište gostovao je Darjan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela Sisačko – moslavačke županije za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i...

Sisak

U organizaciji Srednje škole Viktorovac i Sisačko-moslavačke županije u petak, 10. svibnja 2024. godine s početkom u 9.30 sati na pješačkoj zoni u Sisku...

Kutina

U Srednjoj školi Tina Ujevića kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i ravnatelj Saša Sambolek potpisali su Ugovor o financiranju smještaja učenika i njihovih mentora koji...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.