Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Počinje izgradnja još jedne višestambene zgrade u Sisku u Ulici Antuna Gustava Matoša

Nakon što je jučer u Sisku u Capraškoj ulici položen kamen temeljac za gradnju prvih šest od 36 zgrada koje će se temeljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom graditi na području Sisačko – moslavačke županije danas je uveden u posao i izvođač radova na lokaciji u Ulici Antuna Gustava Matoša.

Preuzimanjem lokacije teče rok od godine dana za izgradnju same zgrade.

Kod uvođenja izvođača u posao uz direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragana Hristova bio je nazočan i državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić te gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Višestambena zgrada u ulici Antuna Gustava Matoša sastojat će se od 19 stanova i zajedničkih prostora organiziranih u četiri nadzemne etaže sa stanovima veličine od 35 do 90 m2, sobnosti jednosobnih do četverosobnih stanova. Prema sobnosti, zgrada će obuhvatiti 2 jednosobna stana, 3 jednoiposobna stana, 5 dvosobnih stanova, 6 dvoiposobnih stanova, 2 trosobna stana i 1 četverosobni stan.

Izvođač radova je URBAN GRAĐENJE ZAGREB d.o.o. dok je stručni nadzor povjeren tvrtki TOMTING 2010 d.o.o. iz Zagreba.

Pravo na smještaj u ove stanove imati će vlasnici oštećenih nekretnina dok traje obnova njihovih domova, a nakon završetka obnove stanovi će se koristiti za smještaj deficitarnih kadrova i socijalno ugrožene obitelji.

Trenutno traje postupak nabave za izvođača radova za još dvije zgrade u Petrinjskoj ulici u Sisku te za po jednu zgradu u Hrvatskoj Kostajnici, Jasenovcu, Kutini i Sunji.

Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom kojim Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama temeljem Odluke Vlade kao investitor provodi izgradnju višestambenih zgrada na području Sisačko – moslavačke županije ukupno će se izgraditi 36 zgrada od kojih će njih 20 biti u Sisku, 8 u Petrinji, 2 u Topuskom te po jedna zgrada u Glini, Lekeniku, Kutini, Jasenovcu, Sunji i Hrvatskoj Kostajnici. Izgradanja se u potpunosti financira sredstvima državnog proračuna za što je osigurano 100 milijuna eura.

Pored ovih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije u ovome trenutku gradi se i 12 zgrada financiranih EU sredstvima u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija dok je njih 8 u Petrinji i 4 u Glini završeno i useljeno krajem 2023. godine.

Više vijesti

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.