Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Siguran autobusni prijevoz za mlade nakon noćnog izlaska

Mjesec dana od uvođenja autobusnih vikend noćnih linija, uvedenih na inicijativu Sisačko-moslavačke županije i Savjeta mladih SMŽ, više od 200 mladih koristilo je ovaj način sigurne i povoljnije vožnje od Siska do Petrinje te od Petrinje do Siska.

Sisačko-moslavačka županija odlučila se na uvođenje ovakvih linija nakon razgovora župana Ivana Celjaka sa studentima koji su župana zamolili da razmotri ovu ideju kako bi nakon noćnog izlaska u Sisku ili Petrinji sigurno stigli svojim kućama.

Na ovaj način smo osigurali sigurniji prijevoz mladima i ako time spriječimo i jednu prometnu nesreću ili smrtni slučaj, puno smo napravili“, izjavio je župan Celjak.

Prva noćna vikend linija krenula je 22. prosinca i u prvih mjesec dana ispunila je očekivanja obzirom na broj studenata i mladih stanovnika koji su se nakon noćnog izlaska vozili noćnim autobusnim linijama.

Ovaj projekt Sisačko-moslavačke županije posebno pozdravljaju roditelji mladih koji više vikendom ne moraju strepiti za sigurnost svoje djece.

Podržavam projekt Županije jer kao majka sad rjeđe vozim djecu na mjesta okupljanja i imam povjerenja u javni prijevoz koji je točan i siguran“, izjavila je Marina, majka dvije tinejdžerice.

UGOSTITELJI OČEKUJU POVEĆANJE PROMETA

Reakcije sisačkih i petrinjskih ugostitelja također su pozitivne i pozdravljaju sve mjere koje, kako su nam rekli, na neki način utječu i na njihovo poslovanje. Petrinjski ugostitelji napomenuli su kako su zamijetili petkom veći broj mladih s područja Siska.

Inače, najveći broj putnika zabilježen je subotom u autobusnoj liniji koja prometuje u 02:30 na relaciji Sisak-Petrinja. Simpatični vozač autobusa Dalibor Barišić na ovoj relaciji vozi već više od 17 godina i poznaje gotovo sve svoje putnike i kao vozač s dugogodišnjim iskustvom pozdravlja uvođenje ovakve linije.

Poručujem roditeljima neka apeliraju na svoju djecu i upute ih da se voze autobusom, jer to je za njih sigurnija vožnja, a roditelji će mirnije spavati. Često vozim ove noćne vikend linije otkako su uvedene i želim istaknuti kako su mladi u autobusu jako pristojni. Definitivno je najviše putnika koji subotom putuju iz Siska prema Petrinji“, ispričao je vozač Dalibor Barišić.

MLADI O NOĆNIM VIKEND LINIJAMA

Petra Knežić, zaposlena je i ima 22 godine, a na vožnju noćnom linijom sa svojim prijateljima odlučila se kako bi se iz ugostiteljskog objekta na Pigiku nekoliko stanica dalje sigurno dovezla kući i izbjegla dugo pješačenje u hladnoj zimskoj noći. Njezini prijatelji nastavili su vožnju do Mošćenice.

U autobusu za Petrinju zatekli smo i jednog 19-godišnjaka iz Petrinje koji je bio u Mošćenici na druženju kod prijatelja, a večer su proveli igrajući playstation. Rekao nam je kako je sretan što svoj pokaz može koristiti za noćne autobusne linije kako ne bi morao zvati roditelje da dođu po njega.

KAKO DO MJESEČNE KARTE OD 2 €?

Noćne autobusne linije dio su projekta „Županijski prijevoz za sve“ što znači da se putnici ovih linija mogu voziti za 2 € mjesečno. Svi oni koji žele koristiti noćne vikend linije, a još nemaju mjesečnu kartu po subvencioniranoj cijeni od 2 €, mogu je izvaditi dolaskom na jednu od 10 lokacija upravnih tijela Sisačko-moslavačke županije. Sve informacije o lokacijama i ostalim detaljima mogu se dobiti na broj telefona 044/540-071.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.