Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Studentima s područja Petrinje uručeni Ugovori o stipendiranju

Grad Petrinja za akademsku godinu 2023./2024. godine dodijelio je 40 stipendija redovnim studentima s područja Petrinje. Stipendija iznosi 135 eura mjesečno, a studenti je primaju tijekom 10 mjeseci.

Natječaj za dodjelu stipendija raspisan je u studenom prošle godine, a danas su studenti preuzeli svoje Ugovore nakon čega kreće i isplata sredstava na njihove račune.

Ugovore je nazočnim studentima uručila gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes koja im je najprije čestitala na upisu na fakultete i na dobivanju stipendije.

„Nadam se da ste upisali željene fakultete, a po ovome što sam čula, upisali ste fakultete za zanimanja koja su nam itekako potrebna u Petrinji i u Hrvatskoj. Naravno, naša želja je da nakon obrazovanja ostanete u našem gradu i cilj nam je pomoći vam financijski tijekom studiranja. U vašem školovanju želim vam puno uspjeha i upornosti. Mi ćemo vam uvijek biti podrška. U zadnje vrijeme, iako obnavljamo cijeli grad i imamo dosta poteškoća, sve što radimo, radimo upravo za vas mlade“, rekla je Komes.

Gradonačelnica je podsjetila i na određene izmjene u Pravilniku o stipendiranju. Naime, stipendiranje studenata sada se odnosi na 10 mjeseci u godini, mjesečni iznos je uvećan, a stipendije se dodjeljuju i studentima prve godine.

„Pravilnik je bio na javnom savjetovanju. Na isti nisu dostavljene primjedbe, a ono što bih vas molila je da, ukoliko se možda ne slažete s kriterijima koji su bili propisani ili želite da se stavi neki novi kriterij, ubuduće se uključite sa svojim prijedlozima ili primjedbama.“

Gradonačelnica je kao prioritet istaknula i izgradnju Centra za mlade. „Ministarstvo kulture i medija tako obnavlja „staru Klaonicu“ kao lokaciju Centra. Ovo nam je prilika za pružanje prostora mladima i kreiranje određenih sadržaja kako bismo zajedno Petrinju prilagodili mladima“, rekla je Komes.

U ime stipendista zahvalila je Dorotea Kozić, studentica 5. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu. „Ova stipendija će mi jako puno značiti jer na našem fakultetu su dosta skupe knjige pa će mi sada biti malo financijski lakše. Nakon specijalizacije u Zagrebu, voljela bih raditi i na Hitnoj u Petrinji. Ono što me najviše zanima je anesteziologija, a znam da anesteziologa nedostaje u bolnici u Sisku, tako da… Voljela bih se vratiti ovdje“, rekla je Dorotea.

Gradonačelnica je na kraju još jedanput poželjela studentima puno sreće i uspjeha u studiranju, uz želju da se nakon školovanja vrate i zaposle u našem gradu.

Više vijesti

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.