Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

FOTO | Učenici I. OŠ Petrinja od danas u svojoj novoj školi

U školama na području Sisačko-moslavačke županije danas su se ponovno oglasila školska zvona nakon dvotjednih zimskih praznika. Ipak, najveselije je bilo u novoj školskoj zgradi I. osnovne škole Petrinja gdje je za 349 učenika drugo polugodište započelo u novom školskom objektu u središtu Petrinje.

Nastavnici i učenici, koji će nastavu pohađati samo u prvoj smjeni, nisu krili oduševljenje svojom novom školom što su i pokazali svojim radosnim licima. Djeca su bila ugodno iznenađena onim što ih je dočekalo u novoizgrađenoj školskoj zgradi.

Prije početka današnje nastave, učenike i njihove nastavnike pozdravili su župan Ivan Celjak, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i ravnatelj škole Robert Groza.

Treća novoizgrađena škola u posljednje dvije godine na području Petrinje

Zadovoljstvo novom školom nije mogao sakriti ni župan Ivan Celjak koji je učenicima poželio puno sretnih trenutaka u novoj školi.

Svi smo danas sretni i vidim sretna lica i učitelja i nastavnika. Danas je u ovoj školi jedna jako lijepa atmosfera. Zadovoljni smo jer smo omogućili našim petrinjskim učenicima da krenu na nastavu u drugom polugodištu u svojoj novoj školi“, rekao je župan Celjak.

Podsjetio je kako je u posljednje dvije godine ovo treća nova škola na području grada Petrinje.

Do sada smo u Petrinji obnovili šest škola, a izgradili smo tri nove škole. Na području Sisačko-moslavačke županije smo izgradili ili obnovili 18 škola i u naredna tri mjeseca očekujemo i završetak Srednje škole Petrinja i time ćemo završiti sve škole na području grada Petrinje. Sisačko-moslavačka županija obnavlja matični objekt, kojeg je prije potresa koristila I. OŠ Petrinja, a u kojem će se nakon obnove nalaziti knjižnica i glazbena škola dok će u matičnom objektu SŠ Petrinja biti učenički dom i koristit će se za opće obrazovne predmete“, dodao je župan Celjak.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes zahvalila je mađarskoj i hrvatskoj Vladi, Sisačko-moslavačkoj županiji i svima koji su dali svoj doprinos u izgradnji I. OŠ Petrinja.

Veseli me što su učenici i nastavno osoblje napokon došli u svoju zgradu i sigurna sam da će uživati u novoj školi“, rekla je Komes.

Sisačko-moslavačka županija u potpunosti opremila školu i dvoranu

Stara zgrada I. OŠ Petrinja jako je oštećena u potresu, a radovi na izgradnji novog objekta počeli su sredinom 2022. godine. Za to vrijeme učenici su nastavu pohađali u OŠ Dragutina Tadijanovića i PŠ Hrastovica. Projekt izgradnje vrijedan je više od 22 milijuna € i proveden je suradnjom mađarske i hrvatske Vlade, a Sisačko-moslavačka županija u potpunosti je novom opremom i namještajem opremila školu i dvoranu u što je uloženo gotovo pola milijuna eura (476.702,88 € s PDV-om). Županija je osigurala i lokaciju izgradnje u Ulici Mije Srnaka, stručni nadzor i voditelja građenja te je financirala prijevoz učenika do drugih škola.

Nova školska zgrada sastoji se od prizemlja i dva kata u kojoj je smješteno 20 učionica, knjižnica, kuhinja s blagovaonicom, uredske te pomoćne prostorije. Uz školu je izgrađena i nova dvorana, a ukupna površina škole i dvorane iznosi 5554,7 m2. Također su napravljeni i vanjski odgojno-sportski sadržaji kako bi učenici za vrijeme lijepog vremena određene odgojno-obrazovne sadržaje mogli odrađivati na otvorenom.

Više vijesti

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.