Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

FOTO | Učenici I. OŠ Petrinja od danas u svojoj novoj školi

U školama na području Sisačko-moslavačke županije danas su se ponovno oglasila školska zvona nakon dvotjednih zimskih praznika. Ipak, najveselije je bilo u novoj školskoj zgradi I. osnovne škole Petrinja gdje je za 349 učenika drugo polugodište započelo u novom školskom objektu u središtu Petrinje.

Nastavnici i učenici, koji će nastavu pohađati samo u prvoj smjeni, nisu krili oduševljenje svojom novom školom što su i pokazali svojim radosnim licima. Djeca su bila ugodno iznenađena onim što ih je dočekalo u novoizgrađenoj školskoj zgradi.

Prije početka današnje nastave, učenike i njihove nastavnike pozdravili su župan Ivan Celjak, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i ravnatelj škole Robert Groza.

Treća novoizgrađena škola u posljednje dvije godine na području Petrinje

Zadovoljstvo novom školom nije mogao sakriti ni župan Ivan Celjak koji je učenicima poželio puno sretnih trenutaka u novoj školi.

Svi smo danas sretni i vidim sretna lica i učitelja i nastavnika. Danas je u ovoj školi jedna jako lijepa atmosfera. Zadovoljni smo jer smo omogućili našim petrinjskim učenicima da krenu na nastavu u drugom polugodištu u svojoj novoj školi“, rekao je župan Celjak.

Podsjetio je kako je u posljednje dvije godine ovo treća nova škola na području grada Petrinje.

Do sada smo u Petrinji obnovili šest škola, a izgradili smo tri nove škole. Na području Sisačko-moslavačke županije smo izgradili ili obnovili 18 škola i u naredna tri mjeseca očekujemo i završetak Srednje škole Petrinja i time ćemo završiti sve škole na području grada Petrinje. Sisačko-moslavačka županija obnavlja matični objekt, kojeg je prije potresa koristila I. OŠ Petrinja, a u kojem će se nakon obnove nalaziti knjižnica i glazbena škola dok će u matičnom objektu SŠ Petrinja biti učenički dom i koristit će se za opće obrazovne predmete“, dodao je župan Celjak.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes zahvalila je mađarskoj i hrvatskoj Vladi, Sisačko-moslavačkoj županiji i svima koji su dali svoj doprinos u izgradnji I. OŠ Petrinja.

Veseli me što su učenici i nastavno osoblje napokon došli u svoju zgradu i sigurna sam da će uživati u novoj školi“, rekla je Komes.

Sisačko-moslavačka županija u potpunosti opremila školu i dvoranu

Stara zgrada I. OŠ Petrinja jako je oštećena u potresu, a radovi na izgradnji novog objekta počeli su sredinom 2022. godine. Za to vrijeme učenici su nastavu pohađali u OŠ Dragutina Tadijanovića i PŠ Hrastovica. Projekt izgradnje vrijedan je više od 22 milijuna € i proveden je suradnjom mađarske i hrvatske Vlade, a Sisačko-moslavačka županija u potpunosti je novom opremom i namještajem opremila školu i dvoranu u što je uloženo gotovo pola milijuna eura (476.702,88 € s PDV-om). Županija je osigurala i lokaciju izgradnje u Ulici Mije Srnaka, stručni nadzor i voditelja građenja te je financirala prijevoz učenika do drugih škola.

Nova školska zgrada sastoji se od prizemlja i dva kata u kojoj je smješteno 20 učionica, knjižnica, kuhinja s blagovaonicom, uredske te pomoćne prostorije. Uz školu je izgrađena i nova dvorana, a ukupna površina škole i dvorane iznosi 5554,7 m2. Također su napravljeni i vanjski odgojno-sportski sadržaji kako bi učenici za vrijeme lijepog vremena određene odgojno-obrazovne sadržaje mogli odrađivati na otvorenom.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.