Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Kutinčanke Anđelina Filipović i Inga Štajcer prvakinje države u boksu

Pod pokroviteljstvom Grada Kutina od 22. do 25.02.2024. u kutinskom sportskom centru održano je HP za mlađe senior i seniorke, te mlađe dobne uzraste žena u boksu. U četvorodnevnim borbama u izlučnim borbama dobiveno je 29 državnih prvaka.

Natjecanje je službeno otvorio kutinski gradonačelnik Zlatko Babić te primio posebna priznanje od HBS koje mu je uručio predsjednik HBS Bono Bošnjak. Također je priznanje dobio i Športski centar Kutina kojeg je primio ravnatelj športskog centra Renato Habek. Priznanje za županiju SMŽ preuzeo je gradonačelnik Kutine koji su pokazali veliko razumijevanje za organizaciju tako opsežnog natjecanja.

Sva četiri dana prvenstvo je medijski vrlo dobro praćeno od portala HBS, preko live strema u direktnom prijenosu, pravljenja posebne emisije za sportsku TV, nezavisne televizije i ostalih lokalnih medija.

Uz odlično suđenje hrvatskih najboljih sudaca natjecanje je vrlo uspješno privedeno kraju, uz manje intervencije naših sportskih doktora dr. Suade Hegediš i dr. Kristijana Medura.

U sva četiri dana pokazane su odlične i dinamične borbe, koje su sigurno zadovoljile pažnju gledateljstava.

Nas iz Kutine sigurno veseli što su dvije zlatne medalje ostale u Kutini. Juniorka Anđelina Filipović je u jednoj svojoj furioznoj borbi svladala vrlo dobru Barbaru Princip iz Slavonskog Broda. Svojim snažnim krošeima prisilila Barbu Princip na prekid borbe u drugoj rundi. Time si je osigurala i daljnji napredak u reprezentaciji hrvatske. Anđelina je ovom borbom pokazala svoj vrlo visoki kapacitet koji bi trebao u daljnjim nastupima doći do još jačih izražaja.

Naša kadetkinja Inga Štajcer je u -42kg svladala prekidom Vučković Milu (Pedator) već početkom druge runde. Inga se u borbi postavila vrlo sigurno dobro povezujući kombinatoriku direkta i aperkata, na koje Mila nije imala odgovor. Ovo bi za Ingu mogao biti vrlo dobar start za nastup na europskom kadetskom prvenstvu. Ujedno je Inga proglašena i najboljom kadetkinjom prvenstva.

Naša najbolja natjecateljica Agata Štajcer nije imala nažalost protivnice u -63kg, te je zadržalo prvo mjesto bez borbe, i kao reprezentativka će i dalje nastojati za Hrvatsku izvući najbolji rezultat što može. Također je ove godine očekuje EP za juniorke u Sarajevu, gdje se od nje očekuje proboj u sam vrh.

Cjelokupno prvenstvo je proteklo u jednom fer i sportskom nadigravanju, zahvaljujući trenerima i natjecateljima. Sve rezultate možete vidjeti na portalu HBS, također svi pobjednici biti će predstavljeni u reportaži STV.

Krajem četvrtog mjeseca Kutina će još jednom ugostiti najbolje hrvatske boksače U22 (do 22 godine starosti i juniore).

Izvješće sastavio: Josip Cerovec, trener

Više vijesti

Kutina

Učenicima s teškoćama integriranim u redovna razredna odjeljenja u osnovnim školama podršku pružaju pomoćnici u nastavi. U skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i idejom...

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.