Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

FOTO | U Topuskom održani 23. dani meda “Zlatna pčela” i 18. županijsko ocjenjivanje meda

U Topuskom su za vikend održani 23. dani meda „Zlatna pčela“ i 18. županijsko ocjenjivanje meda, koje je, pod pokroviteljstvom župana Ivana Celjaka, organizirala Zajednica udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije, uz suorganizaciju Top-Termi Topusko i Turističke zajednice općine Topusko.

Supokrovitelji manifestacije su Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatski pčelarski savez, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije i Općina Topusko.

Manifestaciju je svečano otvorio zamjenik župana Mihael Jurić naglasivši kako Sisačko-moslavačka županija sukladno svojim mogućnostima prati rad pčelara i njihovih udruga.

“Moramo se pohvaliti da na području SMŽ imamo najveći broj pčelinjih zajednica i županija smo koja proizvodi najviše meda u RH. I ove godine svojim mjerama pomoći, pčelarima je ostavljena mogućnost sufinanciranja nacionalne staklenke odnosno pčelinjih zajednica.“ – rekao je tom prigodom zamjenik župana uz čestitku pčelarima s područja Petrinje, Siska, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Topuskog koji su uspjeli brendirati Banski kestenov med, ali i izrazio nadu da će se uskoro brendirati još poneka vrsta ovog cijenjenog pčelinjeg proizvoda u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Održan je i stručno-znanstveni skup, a gosti su mogli posjetiti i preko 30 izložbeno-prodajnih štandova. Središnji dio manifestacije bila je podjela vrijednih priznanja pčelarima za medove koje su dali na ocjenjivanje na Agronomski fakultet u Zagrebu.

Nagradu “Zlatna pčela” za najbolje iz kategorija primili su: Marijan Popović iz Petrinje za kestenov med, Tamara Bakale iz Topuskog za med od trušljike, Slavko Ličanin iz Novske za bagrem, Mario Milek iz Popovače za amorfu, Igor Pecko iz Kutine za lipov med i Mile Ličanin iz Novske za cvjetni med. Šampion ovogodišnje “Zlatne pčele” je Brankica Orlić za medljikovac.

Više vijesti

SMŽ

U organizaciji Općine Majur, a povodom Međunarodnog dana vune, u subotu, 13. travnja održan je II. Festival vune u Woonko – Centru vune u...

SMŽ

Radionice, glazbeni nastupi, povijesna uprizorenja, kulturna i sportska događanja samo su dio onoga što vas očekuje u Parku prirode Lonjsko polje u 2024. godini

EMISIJE

U ovotjednoj emisiji Srijedište ugostili smo direktoricu županijske Turističke zajednice, Ivanu Plavec. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i 97.6 MHz...

PROMO

Na području Banovine održat će se jedno zanimljivo, posve drugačije događanje od onih na koje je javnost navikla.  Povodom Međunarodnog dana vune, u subotu,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.